Andra Kokböcker

Månadens kokbok – Mathantverk

För ett tag sedan var vi hemma hos våra vänner som driver StrandNära och smorde kråset med en fantastisk trerätters middag, och då fick vi även den här finfina boken av dem för att fira att vi vunnit pris för bästa grillblogg. Riktigt bortskämda blev vi!

Det fullständiga namnet på boken är som synes ”Expedition mathantverk – från stoppad korv till nedgrävd tupp”, och det summerar ganska bra vad boken går ut på. Den är helt olik andra kokböcker, här görs allt verkligen från grunden, och det beskrivs hur man gräver en kokgrop i trädgården för att tillaga kött, för att bara nämna en del. Olof är supertaggad och vill att det ska bli sommar NU. En ännu bättre beskrivning av bokens innehåll är det här utrdraget ur bokens förord:

” Vissa spelar golf på lördagar, andra syrar kimchi. På ett mer filosofiskt plan blir denna typ av matlagning från grunden ett sätt att känna verklig handgriplig skaparglädje i ett i övrigt genomdigitaliserat samhälle. Boken handlar egentligen om grundläggande principer bakom matlagning och smak. Kött och fisk som möter eld och rök, salt och socker. Rustika metoder som skapar sofistikerade smaker. Den handlar om att halstra en öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten som manifesteras i en hembakad leverpastej.”.

Jag säger bara det alltså, i sommar blir det åka av!

23 januari, 2014

4 kommentarer

  1. Det är just sådana här kokböcker, eller kanske matböcker är rättare sagt, som uppskattas lite extra när hyllorna redan svämmar över av den mer vanliga sorten. De som ger lite mer kött på benen, som är en upplevelse att läsa och som ger en knuff. Eller, som får någon att längta extra mycket till sommaren:)

    Helgkramar på er

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration