Andra Kokböcker

Månadens kokbok – Sommarlätt

Det var någon som undrade var kategorin Månadens kokbok tagit vägen, och jag kan inte säga annat än att det undrar jag också! Så för att råda bot på bokbloggstorkan sparkar vi igång den slumrande bokkategorin igen, och juli månads kokbok blir Sommarlätt av Mia Gahne, med foto av Stefan Wettainen. (Fotograferna måste ju också få lite cred!) Mia Gahne och jag är faktiskt kollegor, men det är nog tveksamt om hon egentligen vet om det. Hon är en matskribent som levererar recept och texter till många dagstidningar runt om i Sverige, och de lördagar som jag inte skriver för Barometern är det Mia Gahnes fina recept och krönikor man kan läsa där istället. Härom året vann hon en välförtänt guldpenna av Gastronomiska Akademien. Boken Sommarlätt är indelad i kategorierna Åkern, Havet, Skogen, Trädgården och Hagen, och bilderna är svensk matsommar i ett nötskal. En riktigt trevlig bok!

12 juli, 2013

3 kommentarer

  1. Hej! Jag kan ju börja med att jag älskar din blogg och är inne nästan varje dag. Jag kommenterar inte så mycket tyvärr =( Men iaf, imorgon kommer vi åka till Öland och jag undrar vad jag definitivt inte får missa??
    Mvh Hannanas

    1. Hej Hannanas! Vad kul att du gillar bloggen, tack! 🙂 Trevligt att ni ska till Öland! Bläddra igenom Ölandskategorin längst ner i kategorilistan, så kommer du att se vad jag rekommenderar för ställen. Men sådär på rak arm så är norra Öland jättefint, speciellt den där ljusa grusvägen som går från Byerums raukar, och vid Sandvik. (har tyvärr ingen karta framför mig just nu) På norra Öland finns världens godaste hamburgare på Kalk i Löttorp. Mellersta Öland har jättegod glass iFärjestadens hamn från Ölandschoklad, och lite längre ner på ön finns den mysiga bygatan i Vickleby och Eriksöre. På sydöstra Öland finns flera pittoreska små fiskehamnar, tex Gräsgårds hamn. Därifrån är det inte långt till Gammalsbygården som serverar supergod mat. Hoppas att ni får det toppen här på Öland! Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration