Andra Kokböcker

Månadens kokbok – Sylta, safta och lägg in med Tareq Taylor

Min senaste kokbok i samlingen är den här – Sylta, safta och lägg in med Tareq Taylor. Mycket trevlig bok, även om det hade varit ännu trevligare om Tareq faktiskt kommit hit till Öland och syltat och saftat med mig, som titeln antyder. Men jag får väl sylta med mig själv och min lille blandrashund. Och det tänker jag göra, för nu är det minsann skördetid! Boken innehåller recept och tips på allt från pickles till chutney, via sylt, saft och must. Redan i helgen tänker jag åka till gårdsbutiken och införskaffa de tomater som krävs för att göra tomatketchupen, för den är jag riktigt nyfiken på.

4 september, 2012

6 kommentarer

  1. En mycket trevlig och sympatisk man, men så är han ju också skåning:) Boken har vi också kikat på, men inte plockat hem. Däremot är hans förra kokbok väldigt bra, mycket läsning förutom recepten.

  2. Jag skulle också vilja ha en ny saft och syltbok. En modernare än den jag har som bjuder på lite tilltvistade recept. Och gärna vackra bilder. Inte för att de kanske fick mig att lägga in mer, men det skulle vara trevligt.

  3. Åh, detta är verkligen inte min grej. Har nu både plommon och päron i trädgården, men är inte sugen på att varken göra sylt eller inkokta päron. Får nog bli att leja bort lite syltmakning och sedan baka plommonkaka. Ja, päronen är så fulla av sten att de knappt är ätbara, så de får nog bara vara, kanske.

    Kram Malin

  4. Jag skulle också gärna sylta, safta och lägga in med Tareq om han kommer hem till dig på Öland 🙂 Han är toppen i trädgårdsprogrammet på SVT!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration