Andra

Marsipan och påskprat

Jag äter mycket mer marsipan än vad som kan anses normalt. Favoritleverantören är tyska Niederegger, och den här gången är det syrran som har stått för langandet när hon passerade en välsorterad flygplats häromsistens. Min syster är världens bästa, hon köper alltid en liten present åt mig när hon åker någonstans, hon har gjort det så länge jag kan minnas. Jag älskar att få något ätbart i present från världens alla hörn, sist när hon var i Italien på affärsresa fick jag lyxig pasta i italienska flaggans färger. Men snacks från hennes tid i Singapore betackade jag mig för. Ibland är man helt enkelt inte sugen på soltorkade gräshoppor.

Men marsipan – det är en helt annan femma! I påsk ämnar jag äta oförskämda mängder marsipan. Det kommer även att bli en hel del sparris, pocherade ägg, och påskinspirerade efterätter. En av mina efterrättsidéer står just nu i kylen och skaffar sig lite konsistens inför imorgon då Remsan och jag ska prata påskgott i radion mellan 10.00-11.00 i musikpauserna. Ni kommer att hitta oss här.

8 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  14 april, 2011 at 8:10 e m

  Men inte ska man väl förkasta en soltorkad gräshoppa:)

 2. Anna

  14 april, 2011 at 8:49 e m

  Marsipan är nåt av det bästa jag vet! Jag skulle nog kunna äta precis hur mkt som helst. Bäst av allt är att Mattias inte gillar det, så om vi har marsipan hemma får jag ALLT för mig själv 😉 Då måste jag gå in o lyssna på er i morgon! Vilken snäll syster du har förresten!!! Kram på dig!

 3. matarkivet

  15 april, 2011 at 9:08 f m

  Sa roligt med atbara presenter fran varldens alla horn. Kul med grashopporna t o m, men jag hade nog inte heller atit dem. 🙂

 4. Marèsalicious

  15 april, 2011 at 9:47 f m

  Mmm, marsipan, framför allt med mörk choklad!!

 5. Kaksmulan

  15 april, 2011 at 4:35 e m

  Marsipan är såå gott, har också gått lös på en kartong Niederegger så det blev inga kvar till påskäggen;).
  Har haft världens bästa sällskap när jag stekte köttbullar idag, dig och Remsan på radion!

 6. Emma

  18 april, 2011 at 8:00 f m

  Jag har aldrig gillat marsipan. Men fin förpackning 🙂 Snäll syster du har!

 7. Nonne

  18 april, 2011 at 3:23 e m

  Mojj mojj, mojjen putsar nosen och gör plats för mer marsipan i väskan!! Gulliga Ratt!

Lämna en kommentar