Andra Öland

Maten på Alvaret

På den sista matstationen dukades det förutom fisksoppa och gubbröra upp rostbiff, lamm, salami och struts…

… som tillsammans med potatis och sallad serverades med rabarberchutney, vitlökssmakande rapsolja och rödlöksmarmelad.

Det lite ovanligare köttet fick samsas på bordet med klassiska chicken drumsticks från Mörbylånga, som var smaksatta med tandoorikrydda.

Även en regnig dag behöver man fylla på vattenförrådet… Själv drack jag jordgubbssaft från Färjestaden.

Havtornsbären har en orange färg när de mognar lagom till Ölands Skördefest, och används till allt från marmelad och saft till chutney och hudkräm. Ifall ni vill läsa mer om matvandringar och cykelturer på Öland kan ni klicka här.
8 augusti, 2010

5 kommentarer

  1. Gud vad mysigt! En sådan matvandring skulle jag älska att göra. Får bli ett Ölandsbesök när vi flyttat hem till Sverige igen. Synd att vädret inte var det bästa men det såg ändå väldigt trevligt ut!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration