Andra Vardag

Matkasse för två

Förra veckan testade vi Familyfoods nya matkasse för två. De flesta matkassar är ju avsedda för en familj, men det finns ju en väldans massa hushåll därute som bara består av två vuxna. (Och X antal husdjur.) Det var premiärvecka på Familyfood för den här sortens matkasse, så vi var tidigt ut på testen. Precis som deras familjekasse som vi testade i vintras så finns det alltid minst ett recept som är extra snabbt och enkelt, och som vi valde att laga den dagen vi tränade. (Ja, ni hörde rätt, jag var och tränade. Dagens skryt.) Det receptet är det som är på bilden längst ner till höger, Bjäres wokkyckling med ruccolapasta och grönsaker.

Ett annat recpet var curryris med falukorv och en god äppelsalsa som bestod av gurka, äpple och citron. Bilden högst upp till höger visar kryddbiffar med rostad potatis och avokadodipp, som var den maträtten jag tyckte var allra godast. Olof pimpade biffarna med lite extra grejer vi hade hemma i kylen och skåpen, men det är det ju faktiskt 100% fritt fram att göra. Avslutningsvis har vi veckans mest fruktade maträtt längst ner till vänster – lax. Jag har som bekant väldigt svårt för lax, och började fundera redan på måndagen hur det hela skulle gå. Men jag åt den, och eftersom den serverades med mycket lime och rödlök smakade den ändå helt okej för att vara just lax. Olof tyckte det var jättegott, så klart, han gillar ju lax. Den serverades även med dillrörd gurka och potatis, vilket dock inte fastnade på bild för att någon åt upp det.

Den här matkassen för två avser fyra middagar, många har ju sina inarbetade traditoner på fredagar ändå, som till exempel tacos och fredagspasta. Vi lyckades ändå få kassens ingredienser att räcka till lunchlådor också, ibland drygade vi ut med lite extra tillbehör för att få det att räcka dubbelt upp. Kassen kostar 535 kr, och då är innehållet i möjligaste mån ekologiskt och närproducerat, vilket jag tycker är bra. Men det bästa av allt är nog ändå att slippa tänka, planera och handla. Faktiskt.

27 augusti, 2012

En kommentar

  1. Ja, det är många som resonerar just så att slippa planeringen och handlandet som kanske tar lite av ens tid.

    Tyckte kryddbiffarna först såg ut som quornfiléer när jag tittade som hastigast… hurra tänkte jag men läste sedan 🙂 Är man vegis så är man. Har länge velat testa matkassar men tyvärr så erbjuder ingen helvegetariska menyer alla dagar.

    Träna på, för det gör vi var och varannan dag. Kram på er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration