Andra, Kokböcker

Matlitteraturens afton

Nu har jag precis kommit hem från en god fika på Espresso House i Kalmar tillsammans med min kompis, och jag är mätt på cream cheese bagel och en rejält tilltagen varm choklad med vispgrädde och marshmallows. De brukar fråga om man vill ha vispgrädde och marshmallows på chokladen när man beställer, och varje gång jag vräker ur mig ett “GUD ja!” undrar jag om det verkligen finns folk som tackar nej till den frågan?

Nu blir det kvalitetstid i fåtöljen med en skål bilar och min nya bok som jag har klickat hem från Amazon, “Best food writing 2012”. Jag har inte läst den än, men jag har höga förhoppningar. En på matfronten välbeläst matnörd finkammar varje år matartiklar och annat inom ämnet i USA, och samlar sedan ihop dessa krönikor och stycken till en bok som kommer ut varje år. Kapitel med namn i stil som “A proposal for feeding the fat and anxios”, “Still life with mayonnaise” och “Appetite for perfection” bådar alla gott inför kvällen.

4 Kommentar

 1. Christine

  19 februari, 2013 at 7:55 e m

  Älskar dina foton. Så himla snygga!

  Kram Christine

  http://www.matikvadrat.se

  1. Helena

   24 februari, 2013 at 3:12 e m

   Tack Christine! Nu är det ju så att det sällan är jag som fotar på bloggen, utan min man Olof som är fotograf "på riktigt". Men just den här bilden hade jag faktiskt fotat själv! Hoho! 🙂

 2. Lenita från Bohuslän

  20 februari, 2013 at 8:57 e m

  Låter som en bok man inte kan släppa i första taget! Är så nyfiken på en sak….du måste ha samlat på dig massor av underbara kokböcker och matmagasin,vågar du gissa hur många du har? Har en hel del själv och älskar att fördjupa mig i goda matrecept som testas på helgerna 🙂

  1. Helena

   24 februari, 2013 at 3:14 e m

   Lenita, alltså jag vet inte om jag vågar mig på en gissning. Bara när jag tittar in i kokbokshyllan här till höger (som jag för övrigt fortfarande inte har städat) så blir jag nervös… Men det måste ju vara över 100. Minst?

Lämna en kommentar