Andra Kokböcker

Matlitteraturens afton

Nu har jag precis kommit hem från en god fika på Espresso House i Kalmar tillsammans med min kompis, och jag är mätt på cream cheese bagel och en rejält tilltagen varm choklad med vispgrädde och marshmallows. De brukar fråga om man vill ha vispgrädde och marshmallows på chokladen när man beställer, och varje gång jag vräker ur mig ett ”GUD ja!” undrar jag om det verkligen finns folk som tackar nej till den frågan?

Nu blir det kvalitetstid i fåtöljen med en skål bilar och min nya bok som jag har klickat hem från Amazon, ”Best food writing 2012”. Jag har inte läst den än, men jag har höga förhoppningar. En på matfronten välbeläst matnörd finkammar varje år matartiklar och annat inom ämnet i USA, och samlar sedan ihop dessa krönikor och stycken till en bok som kommer ut varje år. Kapitel med namn i stil som ”A proposal for feeding the fat and anxios”, ”Still life with mayonnaise” och ”Appetite for perfection” bådar alla gott inför kvällen.

19 februari, 2013

4 kommentarer

    1. Tack Christine! Nu är det ju så att det sällan är jag som fotar på bloggen, utan min man Olof som är fotograf "på riktigt". Men just den här bilden hade jag faktiskt fotat själv! Hoho! 🙂

  1. Låter som en bok man inte kan släppa i första taget! Är så nyfiken på en sak….du måste ha samlat på dig massor av underbara kokböcker och matmagasin,vågar du gissa hur många du har? Har en hel del själv och älskar att fördjupa mig i goda matrecept som testas på helgerna 🙂

    1. Lenita, alltså jag vet inte om jag vågar mig på en gissning. Bara när jag tittar in i kokbokshyllan här till höger (som jag för övrigt fortfarande inte har städat) så blir jag nervös… Men det måste ju vara över 100. Minst?

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration