Sponsrat inlägg

Matvandring på Öland som julklapp

Inlägg i reklamsamarbete med VisitKalmarOland.com

Har ni idétorka på vad ni ska ge bort i julklapp? Ge bort en matvandring på Öland! Du behöver varken trängas i affärer eller hitta parkering för att klicka hem ett presentkort. Mottagaren kan välja mellan tre olika sorters matvandringar; den första utgår från Capellagården i Vickleby och äger rum på Stora Alvaret som också brukar kallas för Sveriges Provence.

Foto: Beate Metzlaff

Den andra sortens matvandring äger rum på norra Öland och kallas för ”I skumtimmens landskap”. Har ni läst boken Skumtimmen av Johan Theorin eller sett filmen med samma namn med Lena Endre i huvudrollen, kommer ni säkert att känna igen er. Norra Öland är fantastiskt vackert, och den karga stenkusten är ett måste att se när man är på Öland.

Foto: Beate Metzlaff

Den tredje varianten äger rum nästan så långt ner härifrån man kan komma på Öland, vid Ottenby naturreservat och fågelstation vid fyren Långe Jan längst ner på södra Öland.

Gemensamt för alla matvandringarna är att de är cirka fyra timmar långa och leds av en kunnig Ölandsguide som berättar om både naturen man ser och den lokala maten man smakar. Vandringarna går mellan olika platser, och däremellan dukas flera matstopp upp utomhus där man får smaka på det som är typiskt öländskt. Kulturhistoria blandas med en och annan öländsk skröna.

Skrönorna har blivit ganska många med åren, och recepten likaså. Karin Westbergh som driver företaget som ni hittar på Visit KalmarÖland har satt ihop en bok med recept på öländsk mat där recepten varvas med olika skrönor.

Foto: Beate Metzlaff
Foto: Beate Metzlaff

Bönsallad med sting och Pannacotta med havtornsgelé är två av recepten man hittar i boken.

Vad kostar det då? Alla matvandringar kostar 795 kr styck, och brukar vara en populär gåva när man vill slå på stort, kanske till någon som fyller jämnt eller som företagsgåva. Nu till jul är det en perfekt julklapp om man till exempel är några som brukar lägga ihop, eller om man själv känner sig väldigt generös. Köper man två presentkort får man köpa boken Öländska skrönor & bönor för 199 kr. Självklart går det bra att köpa bara boken också, då kostar den 239 kr + eventuell frakt och kan fås inslagen och signerad. För att köpa boken eller beställa presentkort på matvandringar, skicka ett mail till info@visitkalmaroland.com.

30 november, 2017

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration