Andra, Drinkar, Smoothies

Melonjuice med jordgubbar, hallon och mynta

Idag har vi ännu en härlig sommardag här på Öland! Man kan verkligen inte klaga på vädret. Den här veckan har det varit full rulle, därav den rådande bloggtorkan. Vi har börjat jobba igen, och i helgen har vi haft besök av Olofs styvbror med familj. Det har grillats, badats och besökts loppisar. Mina favoritnöjen, med andra ord. Eller okej, vi ska väl inte överdriva det där med badningen, det var faktiskt årets första dopp. Men det ägde rum på östra sidan ön på den vackra stranden Bläsinge, en jättefin strand som jag rekommenderar för de som inte orkar åka ända upp till Böda och trängas. Bara den lantliga, smala vägen ner till Bläsinge fiskehamn och strand är värd ett besök i sig, med flera små uppställda stånd där man kan köpa grönsaker och blommor och betala med pengar i en låda.

Idag har vi hemmadag med hammockhäng, och jag funderar så smått på om jag ska gå ut i köket och mixa ihop drinken på bilden ovan, som vi tillredde för ett tag sedan. Efter att jag började läsa bloggen Californication som drivs av svenska Marita som bor i Kalifornien (jättehärlig blogg för övrigt, jag vill boka en resa till Kalifornien NU!) blev jag inspirerad att göra en nyttig melondrink. Olof valde att hälla rom i sin, och det var gott det med.

Melonjuice med jordgubbar, hallon och mynta, blir ca 8 dl:
en halv, mellanstor melon med rött fruktkött
1 stor näve jordgubbar
1 stor näve hallon
1 stor näve isbitar
ca 15 myntablad

Skär bort skalet på melonen, skär den i bitar som går att stuva ner i en mixer (jag öste ner melonbitarna med kärnor och allt, det gick finfint) och mixa tills det blir en juice. Häll sedan ner resten, och mixa igen. Färdigt! 

8 Kommentar

 1. dnyahuset

  4 augusti, 2013 at 2:46 e m

  Mmm, det lät riktigt gott, melon är nog underbart nu i hettan.

  1. Helena

   4 augusti, 2013 at 5:39 e m

   Det är toppen! Kan nog tänka mig att den här drinken skulle vara god som fryst också, som isglass!

 2. marita

  4 augusti, 2013 at 2:51 e m

  Men vad gulligt med en link, tack. Och vilken fin blogg du har, så lantlig och härlig.

  Marita i Cali

  1. Helena

   4 augusti, 2013 at 5:40 e m

   Så klart du ska ha en link, jag är ju inne på din blogg varje dag! Och jag är SÅ sugen på att åka till Californien. Kram!

 3. Anna Ceder

  5 augusti, 2013 at 9:14 e m

  Mynta och vattenmelon, låter som en superfräsch kombo! Vad tror du, skulle det passa med lite ingefära i också?

  1. Helena

   6 augusti, 2013 at 8:20 f m

   Det tror jag i allra högsta grad! 🙂

 4. Sara på Vardag.nu

  6 augusti, 2013 at 10:54 f m

  Håller med ovanstående, melon och mynta låter väldans fräscht! Jag brukar frysa in vattenmelon och mixa i smoothies, juicer och drinkar. Det blir kallt och gott på samma gång!

  1. Helena

   7 augusti, 2013 at 5:49 e m

   Vad smart! Det ska jag testa nästa gång!

Lämna en kommentar