Letar ni recept till midsommar? Look no further, gott folk! Här kommer stekheta receptlänkar till det mest väsentliga att ställa på midsommarens matbord. Det faktum att många kommer att äta potatissallad är väl lika säkert som att det allt som oftast bjuds på ostadigt väder. Den här potatissalladen – Anettes potatissallad – är grym. Hemligheten stavas tärnat äpple och Bostongurka. Det är alltid någon som frågar efter receptet på den här.
Men låt oss ta middagen i kronologisk ordning. Man börjar ju oftast med en välkomstdrink, och den här rosévinsdrinken som räcker till många blir snabbt en favorit. Den är bärig, somrig och fräsch, vad mer kan man önska?
Sedan är det dags för sill och potatis. Våra gäster tycker alltid mest om Olofs vitlökssill, om inte den serveras på midsommar blir folk sura. Eller det blir de väl inte. Eller jo, faktiskt.
Till kaffet är det lag på svensk jordgubbstårta. Den här är lite upphottad med punsch i vispgrädden och ett staket av savoiardikex runtom. Om man hellre vill göra en klassisk tårta utan nyskapande tjafs rekommenderas Agnetas jordgubbstårta.
Vad gäller dukning har jag inte så mycket att tillföra förutom vita dukar, blåklint, vallmo och flaggvimplar. Man kommer långt med vimplar. Så här såg det ut när vi åt sillunch förra året.
Sedan kanske det dansas runt någon midsommarstång, och framåt kvällningen blir det förmodligen dags för grillning. I år kommer vi att grilla flankstek och servera med chimichurri. Då behöver man inte servera någon grillsås till, särskilt inte om man väljer att servera…
Vill man därefter inte bjuda på resterna av lunchens jordgubbstårta till efterrätt, eller om den kanske tagit slut, blir man garanterat populärast i grannskapet med publikfriaren jordgubbsmilkshake som älskas av både barn och vuxna. När mättnaden lagt sig kan man sedan gå och plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden. Och ungefär där slutar jag att ta något ansvar.
Hej Kristoffer! Fick in kommentarerna först idag, tror det är något fel på Blogger, därav det sena svaret. Anettes potatissallad är beräknad till 6-8 personer. Lycka till med den! 🙂
Unknown
25 juni, 2017 at 5:35 e mHej. Tänkte laga potatissalladen, hur många portioner är receptet på? Mvh Hanna
Helena
27 juni, 2017 at 7:36 e mHej Hanna! Föråt för sent svar, det verkar som att kommentarsfunktionen har strulat. Potatissalladen räcker till ca 6-8 portioner.
Kristoffer Tigerström
26 juni, 2017 at 8:00 f mHej. Hade tänkt göra den där smarriga potatissalladen. Hur många personer är receptet beräknat till? Mvh
Helena
27 juni, 2017 at 7:37 e mHej Kristoffer! Fick in kommentarerna först idag, tror det är något fel på Blogger, därav det sena svaret. Anettes potatissallad är beräknad till 6-8 personer. Lycka till med den! 🙂