Drinkar, Påsk

Mimosa med rosmarin – vårens och påskens godaste välkomstdrink

drinkar med rosmarinkvist på silverbrickaBörjar ni bli laddade för helg? Snart är det fredag, och då kanske det kan vara läge att testa en ny drink? Den här våriga drinken med apelsin och rosmarin är frisk och fräsch, och är perfekt att ha som välkomstdrink på påskmiddagen! Men det är ju alltid kul att testlaga en drink innan man bjuder på den, så då har ni en ursäkt att göra den två helger i rad. Nu har jag ju i och för sig provgjort den åt er, men ändå. Man måste ju se till alla möjligheter. I stora drag så gör man sig en sockerlag som får dra ihop med en kvist rosmarin, pressar i apelsin och fyller upp med bubbel. Men låt oss vara lite mer exakta:

 

Mimosa med rosmarin, 6 glas:

Sockerlag:

1 dl vatten

1 dl socker

1 kvist rosmarin

———-

4 apelsiner

1 flaska mousserande, vitt vin

Några små kvistar rosmarin till servering

 

Koka upp socker och vatten med en rosmarinkvist, ställ åt sidan att svalna. Har du tid – gör gärna detta dagen innan och låt sockerlagen och rosmarinen stå och dra till sig i kylen.

Pressa apelsinerna. Beräkna 1 msk sockerlag per drink, och 2 msk pressad apelsin per drink. Fram till hit kan du förbereda i glas i kylen. Vid servering, fyll upp med mousserande och rör om. Garnera med små kvistar med rosmarin.

Lämna en kommentar