Guldkorn ur arkivet

Min egen glögg

saffransglöggHär hemma gör vi alltid två sorters glögg varje år; min glögg och Olofs glögg. Och Olofs glögg är verkligen helt fantastiskt god på alla sätt och vis, men om jag ska vara helt ärlig så har jag som småbarnsmamma med konstant sömnbrist noll alkoholtolerans. Jag drack en kopp av Olofs glögg häromkvällen efter att ha nattat förkylda barn, röjt undan i huset efter tornadon som systrarna Elm åsamkar varje kväll, samt tappat ut ett paket chiafrön på golvet. (Vet ni hur svåra de är att få upp?) Jag unnade mig ett avsnitt av vår nya guilty pleasure TV-serie, Netflix nyproduktion av den gamla klassikern Dynasty, drack som sagt min kopp glögg som Olof vid tillagningen spetsar med både rom och vaniljvoda, och sedan var jag helt färdig att kasta in handduken.

Den här saffransglöggen är för alla oss som vill ha en riktigt god glögg som inte är så stark, inte så söt, och som min mamma säkert skulle säga – inte rätt så dum. Den är baserad på vitt vin och innehåller ingen tillsatt starksprit (men får du feeling och vill spetsa den med något är jag inte den som är den). Smaksättningen består av clementin, vaniljstång, honung och nejlika. Sist jag gjorde den hade jag även i en stjärnanis och en kanelstång, och den blev godare än någonsin, och fick en ton av marsipan i smaken. Här hittar du recept på saffransglögg med clementin och vanilj.

2 Kommentar

 1. Anna

  13 december, 2018 at 8:11 e m

  Det låter himmelskt! Vanlig glögg är ju bara för söt!

  1. Helena

   19 december, 2018 at 7:35 f m

   Den är ju ofta det. Och vill man ha något gjort, så får man ju göra det själv, eller hur? 😉 Kram Anna!

Lämna en kommentar