Andra, Glass

Mint!

Det har kommit en ny smak från Häagen-Dazs! Halleluja! Som vanligt var min ICA-butik sist på bollen, så efter ett hett tips från Remsans man som glatt smort i sig sådan här mintglass i veckan begav jag mig istället till Coop för att inhandla den nya smaken. “Mintglass?” kanske ni undrar nu med klentrogna ansiktsuttryck. Det är faktiskt mycket godare än man kan tro. Ben och Jerry’s har en mintglass på sina scoopbarer som heter Mint Chocolate Chunk, och den här glassen är väldigt lik den. Men som den glassnörd jag är, vill jag dock hävda att det finns vissa olikheter; I Ben och Jerrys variant är chokladbitarna större, medan Häagen Dazs variant smakar mer av äkta mynta. Men den här finns att köpa i mataffärerna, så den är mer lättillgänglig. Jojomänsan.

Är ni laddade för påskhelg? Imorgon jobbar vi bara halv dag på mitt jobb, sedan ska jag hem och förbereda påsken. Ikväll har jag varit på after work med kollegorna, alltid lika trevligt!

11 Kommentar

 1. Amy's piece of cake

  4 april, 2012 at 9:42 e m

  Lite skeptisk är jag ang mint men kan ändå tänka mig att det blir en bra blandning med chokladen.
  Jajamän, let there be Easter… vi är redo! 😉

 2. Mary

  4 april, 2012 at 10:21 e m

  åhh, ljuvligt! Jag älskár ju mynta så den måste jag prova!! Har du provat den färska glassen i Nora ngn gång? Den är "TO DIE FOR"!! Ärligt, de fryser den aldrig så du kan ju tänka dig hur färsk den är.. Oh my, hasselnötsvarianten är klart bäst (de har ju inte hur mågna smaker som helst iom att den är helt färsk)!

  Nästan så jag önskar att jag kunde smaska på den nu!

  Kram

 3. Cupcakesfluffan

  5 april, 2012 at 4:18 f m

  Har också köpt den, himla god 🙂

 4. Matarkivet

  5 april, 2012 at 10:18 f m

  Du kan dina glassar, det förstår man ju! 🙂

 5. ♥Linda♥

  5 april, 2012 at 10:56 f m

  Nja, mintglass är inte min kopp thé. Däremot har jag en burk kondenserad mjölk i kylen som jag tänkte göra glass av senare idag. Kola är defenitivt min stora last.

  Hoppas ni får en fin påsk på ön!
  vi hade tänkt åka dit över helgen men tyvärr är snickaren inte klar med golvbytet i huset så det går inte att ta sig in till toan…

  Kram!

 6. Kitty Lingmerth

  5 april, 2012 at 10:57 f m

  Haägen dazs är min favoritglass of all! Supergod. Strawberry cheesecake är min favo, men nu måste jag ju bara prova denna! Tack för tipset!

  Kram Kitty

 7. Postadress Torslanda

  5 april, 2012 at 1:17 e m

  Vill kika in och skriva att jag använde mig av ditt recept på våfflor – wow så goda de blev!!! Jag har i alla år sagt att jag inte är så förtjust i våfflor …tills jag testade dina! Supergoda.
  Ha en riktigt skön Påsk!

 8. Anna Eriksson

  5 april, 2012 at 2:08 e m

  Ett annat tips är sias nya polkaglass. Jag har hunnit med ett par av dem paketen…

 9. Remsan

  5 april, 2012 at 7:32 e m

  Jag tyckte den var jättegod. Men så är jag ett stort fan av Häagen-Dazs också.
  Verkar ha varit en trevlig och god AW på Pacos. Får ta och spana in det stället lite närmre.
  Kram kram.

 10. Sabina

  6 april, 2012 at 12:54 e m

  Hmm… Nu vill ju jag också ha. Undrar om man kan hitta här i Finland? Har inte sett märket tyvärr. Älskar mint + choklad i godisform. Köper ofta mint på kula sommartid. (eller polka!) Märkligt nog har jag inte stött på mint + choklad i glassform, finns ju i godis så why not?. DET vore det bästa för mig som har vårt att välja mint eller chokladkula… 🙂

Lämna en kommentar