Andra Kakor

Mitt nya begär – macaroons

Alla gör ju macaroons till höger och vänster, så jag tyckte det var dags att jag också gav det ett försök. Alla pratar ju om hur goda de är, och nu kan jag verkligen hålla med – macaroons är jättegott! Jag skulle kunna äta dem varje dag. Det är ingen idé att jag lägger ut receptet, för Åsa på Hello Sugar har gjort en så bra steg för steg-guide med bilder på alla moment, att det bästa är att göra sina macaroons efter hennes recept, (som hon översatt från Tartelette) som du hittar här.

Det var inte så svårt att göra macaroons, det enda jag tyckte var svårt var att klicka ut dem på plåtar, och få dem att bli något sånär lika stora. Här är mitt tips att använda en sprits med ett ganska litet munstycke. Jag använde en sprits, men har inga munstycken till den, så det öste ju på rätt bra ur min stackars sprits, och macaroonsen fick ganska olika formar och storlekar. Men de var lika goda för det. Recept på fyllning kan jag däremot bidra med, för det tycker jag är svårt att hitta. Det här receptet räcker gott och väl till en sats macaroons:

100 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

Rör ihop ingredienserna till en mjuk smet, och välj sedan smaksättning. Jag delade min smet och la upp den i två skålar. I den ena skålen tillsatte jag 2 tsk hallonsylt och röd karamellfärg för att få en rosa, riktigt god fyllning, och i den andra skålen tillsatte jag 2 tsk kakao för en smaskig chokladfyllning.
1 februari, 2010

9 kommentarer

  1. Vissa saker verkar gå i trender på bloggar 🙂 Jag har också sett macaroons överallt på sistone, men tänkte att det verkar svårt. Får se om det blir av. Nu när man ser dem på din blogg blir jag nyfiken på smaken. Mest därför skulle jag vilja testa 😉 Synd att jag inte jobbar bredvid dig.

  2. Mmm låter ju helt underbart gott, o med choklad också… Tårta på fredag, inte illa, hade jag kunnat tänka mig som vana också! 😉 Kram Anna

  3. Va kul att du hittade till min blogga, alltid kul med bloggar som har liknande intresse. Kan man lätt utbyta tips oc inspiration! Gillar verkligen din blogg!
    Måste testa att baka macaroons någon dag 😀

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration