Andra Efterrätter

Mjölkchokladmousse med havssalt och lavendel

Eftersom jag är besatt av både choklad med lavendelsmak och choklad med havssalt i, utgick jag från att det borde bli lyckat att blanda alla smakerna i en lyxig mousse, och det blev en riktig hit! Var försiktig med saltet bara, det smakar mer än man tror… Till 6 portioner behövs följande:

100 g mjölkchoklad
50 g lite mörkare choklad
2 rågade tsk lavendelblommor (torkade går bra)
1 slätstruken tsk havssalt
2 ägg
2 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Vispa grädden i en bunke, och vispa äggen med florsockret pösigt i en annan bunke. Smält mjölkchokladen över vattenbad, och rör ner lavendel och havssalt. Häll ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten under vispning. Vänd sedan ner den vispade grädden i smeten, och häll upp i portionsformar som får stå kallt minst 4 timmar i kylen, gärna över en natt.
10 september, 2010

17 kommentarer

  1. oj, vilken spännande smakblandning 🙂 jag tror jag måste börja våga testa lite mer spännande smakblandningar, jag kör alltid på de gamla välbeprövade som man vet att funkar istället för att våga testa nåt nytt.

    men jag är ju också sämst på att städa egentligen, och sämst på lägga märke till när det är stökigt också, jimmy är mycket bättre på sånt där så det är han som brukar städa. det är därför jag måste blogga om det när jag väl gör det, för det händer så sällan 😉

  2. Oh, fy fasen så gott det låter… spännande kombination med lavendel och salt till.

    Lyckos dej som har ett proffs hemma som kan ta bilder åt dej. Såg att det finns en kvällskurs som man kan gå i konsten att hantera en systemkamera. Funderar på att anmäla mej till våren, finns säkert hur många hemligheter som helst att lära sej.

    Hoppas lövbiffspastan ska smaka.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration