Andra Efterrätter

Mjölkchokladpannacotta med apelsinmaräng

Den här lena mjölkchokladpannacottan är underbart god, mjölkchokladen kompletteras med en smak av apelsin och toppas med ett litet berg av apelsinmaräng. Jag har skickat in receptet till tävlingen Årets Hemmakonditor, skicka in ett recept du med! Den här omgången räcker till 4 blygsamma portioner eller två mastondontportioner, som den på bilden.

Mjölkchokladpannacotta
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 gelatinblad
1 apelsin (skalet och 3 msk pressad saft)

Apelsinmaräng
3 äggvitor
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
1 apelsin (skalet)

Börja med att lägga gelatinbladen till pannacottan i en skål med kallt vatten så att de blir mjuka. Koka upp grädden, och ta den sedan av värmen. Häll i rivet skal från en apelsin och 3 msk pressad apelsinsaft i grädden. Rör ner gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner dem i gräddsmeten. Rör tills du har en slät smet. Vispa eventuellt ett par sekunder för hand för att den ska bli helt jämn. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 4-5 timmar, gärna över en natt.

Gör apelsinmarängen precis innan pannacottorna ska serveras. Vispa upp äggvitorna tills de är hårda och fluffiga och du kan vända bunken upp och ner utan att något åker ut. Tillsätt sockret och vaniljsockret och vispa några minuter till, tills smeten har blivit glansig och lite trög. (Låter som om jag beskriver en typisk strandraggare nu…) Häll i rivet skal från en apelsin, vispa lite till, och häll sedan marängen i en sprits och spritsa ut en fin topping på pannacottorna. Bränn av med brännare ifall du är begåvad med en. Annars går det bra att äta ändå.
12 mars, 2010

11 kommentarer

  1. Jag testade att göra pannacotta förra veckan (för första ggn) och det var sååå gott. Tror jag ska testa denna i helgen, blandningen av choklad och apelsin är det bästa som finns!!

  2. Ja om du inte vinner med det där så borde INGEN vinna! Håller på dig!!!! 😉 Mys-bild med vovven oxå!!! Själv satte jag 50:- (jo jag tippade faktiskt på oddset för en gångs skull) på Darin, men det gick inte riktigt som jag trodde, men Anna var SÅ värd att vinna. Håller med om att det var riktigt många bra i år!!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration