Mjölkchokladpannacotta med apelsinmaräng
Den här lena mjölkchokladpannacottan är underbart god, mjölkchokladen kompletteras med en smak av apelsin och toppas med ett litet berg av apelsinmaräng. Jag har skickat in receptet till tävlingen Årets Hemmakonditor, skicka in ett recept du med! Den här omgången räcker till 4 blygsamma portioner eller två mastondontportioner, som den på bilden.
Mjölkchokladpannacotta
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 gelatinblad
1 apelsin (skalet och 3 msk pressad saft)
Apelsinmaräng
3 äggvitor
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
1 apelsin (skalet)
Börja med att lägga gelatinbladen till pannacottan i en skål med kallt vatten så att de blir mjuka. Koka upp grädden, och ta den sedan av värmen. Häll i rivet skal från en apelsin och 3 msk pressad apelsinsaft i grädden. Rör ner gelatinbladen. Bryt chokladen i bitar och rör ner dem i gräddsmeten. Rör tills du har en slät smet. Vispa eventuellt ett par sekunder för hand för att den ska bli helt jämn. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 4-5 timmar, gärna över en natt.
Gör apelsinmarängen precis innan pannacottorna ska serveras. Vispa upp äggvitorna tills de är hårda och fluffiga och du kan vända bunken upp och ner utan att något åker ut. Tillsätt sockret och vaniljsockret och vispa några minuter till, tills smeten har blivit glansig och lite trög. (Låter som om jag beskriver en typisk strandraggare nu…) Häll i rivet skal från en apelsin, vispa lite till, och häll sedan marängen i en sprits och spritsa ut en fin topping på pannacottorna. Bränn av med brännare ifall du är begåvad med en. Annars går det bra att äta ändå.
Amy
12 mars, 2010 at 4:49 e mJag testade att göra pannacotta förra veckan (för första ggn) och det var sååå gott. Tror jag ska testa denna i helgen, blandningen av choklad och apelsin är det bästa som finns!!
Camilla
12 mars, 2010 at 7:42 e mÅh ser jättegott ut!! Precis i min smak! 🙂
Linda
12 mars, 2010 at 7:42 e mOjojoj, det här låter ju bara så otroligt gott! Jag älskar apelsin och choklad ihop! Mmmmm..
Yasemin
12 mars, 2010 at 10:34 e mMums det låter jättegott och jättefin bild. Lycka till 😉 Jag har också skickat in profitoroles idag. Hoppas allt är bra.
Danielle på HeavenlyCupcake
13 mars, 2010 at 6:33 f mDet ser riktigt supergott ut! Och vilken härlig bild! Pannacotta tycker jag passar så bra som efterrätt, det går att förbereda innan och blir inte alltför mäktigt.
Helena Ljunggren
13 mars, 2010 at 6:45 f mÅh, apelsin och choklad som är så gott! Mums!
Hallon & Blåbär
13 mars, 2010 at 10:47 f mOjoj, det här låter ju så fantastiskt gott!
Fröken Dill
14 mars, 2010 at 11:36 f mApelsinmaräng låter helt fantastiskt!
tycker fröken Dill
Fridas kök
14 mars, 2010 at 8:50 e mMmm, vilken läskande bild! Vill ha! 🙂 Pannacotta är ju såååå gott och maräng också. Det här receptet måste jag prova inom det närmaste!
Anna
15 mars, 2010 at 8:21 f mJa om du inte vinner med det där så borde INGEN vinna! Håller på dig!!!! 😉 Mys-bild med vovven oxå!!! Själv satte jag 50:- (jo jag tippade faktiskt på oddset för en gångs skull) på Darin, men det gick inte riktigt som jag trodde, men Anna var SÅ värd att vinna. Håller med om att det var riktigt många bra i år!!!
Vintagesmulor
17 mars, 2010 at 8:49 e mDräggelvarning! Det där måste jag testa nån gång!