Sponsrat inlägg

Mjölkfria våfflor

Inlägg i samarbete med Carlshamn Mejeri

Mjölkfria våfflorVåfflor, hörni! Jag förstår inte varför jag äter det så sällan. Av någon outgrundlig anledning blir det mest kring våffeldagen, men våfflor är ju helt klart något jag borde äta året runt, för det är så otroligt gott. (Alla strävar vi efter olika saker här i livet.) Men våfflor är ju så enkelt! Och ofta har man dessutom alla ingredienser hemma.

Sist svärmor var här på besök gjorde vi de här våfflorna, och eftersom hon äter mjölkfritt så gjorde vi dem på mjölkfritt margarin och havremjölk, och serverade med vispad sojagrädde, vilket även gör dem till helt veganska våfflor. Vi åt tills vi höll på att spricka. Varför gör man alltid det när det serveras våfflor? Kanske för att man borde äta det oftare? Så nu tänker jag börja med det.

Skriv ut

Mjölkfria våfflor

Mjölkfria våfflor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Mjölkfria våfflor smakar precis som vanliga våfflor. Bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot havremjölk, så är man hemma. Hur gott som helst!

  • Total tid: 10+30 min
  • Antal portioner: 5

Ingredienser

  • 150 g smält, Carlshamn mjölkfritt margarin
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl socker
  • 3 dl kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)
  • 4 dl havremjölk

Sojagrädde, sylt och frukt till servering

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, ställ åt sidan att svalna.

Vispa samman alla ingredienser utom det smälta margarinet, det ska i sist. Spara en liten skvätt margarin i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov, själv brukar jag pensla mitt mellan våfflorna med en silikonpensel doppad i lite smält margarin.

Sen är det bara att grädda våfflor! Servera med vispad sojagrädde, sylt och frukt.

 

 

Lämna en kommentar