Mellanmål, Sponsrat inlägg, Vardag

Mjölkfria våfflor

Inlägg i samarbete med Carlshamn Mejeri

Mjölkfria våfflorVåfflor, hörni! Jag förstår inte varför jag äter det så sällan. Av någon outgrundlig anledning blir det mest kring våffeldagen, men våfflor är ju helt klart något jag borde äta året runt, för det är så otroligt gott. (Alla strävar vi efter olika saker här i livet.) Men våfflor är ju så enkelt! Och ofta har man dessutom alla ingredienser hemma.

Sist svärmor var här på besök gjorde vi de här våfflorna, och eftersom hon äter mjölkfritt så gjorde vi dem på mjölkfritt margarin och havremjölk, och serverade med vispad sojagrädde, vilket även gör dem till helt veganska våfflor. Vi åt tills vi höll på att spricka. Varför gör man alltid det när det serveras våfflor? Kanske för att man borde äta det oftare? Så nu tänker jag börja med det.

Skriv ut

Mjölkfria våfflor

Mjölkfria-våfflor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,62 av 13 recensioner

Loading...

Mjölkfria våfflor smakar precis som vanliga våfflor. Bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot havremjölk, så är man hemma. Hur gott som helst!

 • Total tid: 10+30 min
 • Antal portioner: 5 1x
Scale

Ingredienser

 • 150 g smält, Carlshamn mjölkfritt margarin
 • 1,5 tsk vaniljsocker
 • 5,25 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,75 dl socker
 • 3 dl kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)
 • 4 dl havremjölk

Sojagrädde, sylt och frukt till servering

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, ställ åt sidan att svalna.

Vispa samman alla ingredienser utom det smälta margarinet, det ska i sist. Spara en liten skvätt margarin i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov, själv brukar jag pensla mitt mellan våfflorna med en silikonpensel doppad i lite smält margarin.

Sen är det bara att grädda våfflor! Servera med vispad sojagrädde, sylt och frukt.

 

 

2 Kommentar

 1. Kersti

  7 november, 2019 at 8:58 e m

  Vet du om man kan göra smeten på kvällen och förvara i kylen över natten för att sedan grädda till frukost? Typ blanda ihop allt utom det smälta smöret som får åka i på morgonen alldeles innan gräddningen.

  1. Helena

   8 november, 2019 at 8:38 f m

   Det har jag inte provat, men jag hade nog nöjt mig med att mäta upp alla torra ingredienser på kvällen och sedan ändå blandat samman allt på morgonen före gräddning. Använder man vanligt vatten och inte bubbelvatten kan man ju blanda samman havremjölken och vattnet i en kanna och ha i kylen också över natten, så är det också färdigt.

Lämna en kommentar