Sponsrat inlägg

Mjölkfria våfflor

Inlägg i samarbete med Wilfa

Våfflor mjölkfria

Våfflor, hörni! Det borde man ju helt klart äta oftare, eller vad säger ni? I många år åt jag det mest kring våffeldagen, men sedan vi fick barn gräddar jag ofta våfflor till helglunch i mitt finfina våffeljärn från Wilfa, och ännu oftare så här på våren än på hösten. För mig är våffellunch ett vårtecken! Och våfflor är ju så enkelt. Dessutom har man ofta redan alla ingredienser hemma.

Mjölkfria våfflor

Det här receptet på mjölkfria våfflor är det enda våffelreceptet man behöver, oavsett om man äter mjölkfritt eller inte. När barnen var mindre och under en period skulle undvika mjölkprotein gjorde vi alltid mjölkfria våfflor, och det gör vi fortfarande om vi har gäster och våfflorna behöver vara veganska och mjölkproteinfria. Men om vi är själva händer det ofta att jag blandar havremjölk med vanligt smör om det inte är så noga. Men oavsett mjölkfria ingredienser eller inte, så är mängder och mått alltid rätt, speciellt till det här våffeljärnet från Wilfa som är det bästa våffeljärn jag ägt.

Våffeljärn Wilfa

Jag har använt mig av Wilfas våffeljärn WAS-623Bell i åtta år nu, och det är ingen tillfällighet att det har vunnit bäst i test flera gånger. Våfflorna fastnar aldrig, och när de är klara slår lampan snällt om från rött till grönt, och då är det bara att plocka ut sin perfekta våffla och hälla i smet för en ny. Man får också med en slev som rymmer den exakta mängden för en perfekt våffla i just det här våffeljärnet så att man varken häller i för mycket eller för lite smet. Här slipper man prova sig fram, och det underlättar och sparar tid. Våfflan blir större än i klassiska våffeljärn, och kan delas i sex lika stora hjärtan.

 

Skriv ut

Mjölkfria våfflor

Mjölkfria våfflor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,68 av 19 recensioner

Loading...

Mjölkfria våfflor smakar precis som vanliga våfflor. Bara att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot havremjölk, så är man hemma. Hur gott som helst!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 10 min
  • Tillagningstid: 25 min
  • Total tid: 35 min
  • Antal portioner: 4 1x

Ingredienser

Scale
  • 150 g smält, mjölkfritt margarin
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl havremjölk
  • 3 dl kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)

  • Mjölkfri grädde, sylt och frukt eller bär till servering

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, ställ åt sidan att svalna.

Vispa samman alla ingredienser i en stor bunke utom det smälta margarinet, det ska i sist. Spara en liten skvätt margarin i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov, själv brukar jag pensla mitt våffeljärn lite mellan våfflorna med en silikonpensel doppad i lite smält margarin.

Sedan är det bara att grädda våfflor! Servera med vispad mjölkfri grädde, sylt och frukt.

 

Vill du göra egen sylt till våfflorna? Testa jordgubbssylt med lime och vanilj!

2 Kommentar

  1. Kersti

    7 november, 2019 at 8:58 e m

    Vet du om man kan göra smeten på kvällen och förvara i kylen över natten för att sedan grädda till frukost? Typ blanda ihop allt utom det smälta smöret som får åka i på morgonen alldeles innan gräddningen.

    1. Helena

      8 november, 2019 at 8:38 f m

      Det har jag inte provat, men jag hade nog nöjt mig med att mäta upp alla torra ingredienser på kvällen och sedan ändå blandat samman allt på morgonen före gräddning. Använder man vanligt vatten och inte bubbelvatten kan man ju blanda samman havremjölken och vattnet i en kanna och ha i kylen också över natten, så är det också färdigt.

Lämna en kommentar