Andra Kakor

Mjuk pepparkaka

För er som undrat hur det gick med årets upplaga av den mjuka pepparkakan så kan stolt förtälja att den i år inte alls blev en greiksik tragedi, utan att den istället blev riktigt lyckad! Jag använde bakpulver istället för bikarbonat den här gången, och har bestämt mig för att tro att det var därför det gick mycket bättre i år. Så att jag har något att skylla på till varför det gick dåligt förra gången. Man vill ju alltid ha en syndabock, oavsett om det gäller kommunen, en politiker eller en bakingrediens. Nedan följer recept på den samarbetsvilliga och jättegoda mjuka pepparkakan. (Receptet på lingonfylld rulltårta med pepparkakskryddor som också skymtar på kakfatet kommer inom kort.)

2 ägg
2 dl socker
100 g smör
1,5 dl gräddfil
3 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl

Smält smöret och låt det svalna. Använd lite av smöret till att smörja en form med, som du sedan också bröar. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla de torra ingredienserna, och rör ner dem i äggsmeten. Rör sedan ner det smälta smöret och gräddfilen, och rör till en jämn smet som du häller i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175C i ca 45 min.

2 december, 2010

9 kommentarer

  1. Detta handlar inte om ditt inlägg utan om att jag sökte efter ett nytt smarrigt recept med fläskfilé och hittar Fläskfilé Mariannelund genom din blogg. Vad kul tänkte jag efter som Mariannelund tillhör min uppväxt.
    Sedan läser jag i din presentation att din sambo heter Olof Elm. Då glömmer jag helt fläskfilén och tänker häpen att din sambo nog måste vara en släkting till mig! Eller? Det är många år sedan jag var i Mariannelund men jag har/hade släkt där och samtliga Elm i Mariannelund var släkt med varandra.
    Är jag helt fel ute?
    Hälsningar
    Mica Elm

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration