Drinkar

Mojito när den är som godast

Då var det dags för fredagsdrink igen, det var ett tag sen nu! Det är oftast Olof som är drinkansvarig här hemma. Han känner sig manlig då. Lite som när han är grillansvarig. Den godaste mojiton jag någonsin druckit (förlåt Olof, men du kommer på en mycket stark andraplats) serveras på den lilla baren El Coscorrón som ligger i Alicante, i den lite äldre stadsdelen som brukar benämnas ”Barrio”. Baren är kända för sina fantastiska mojitos som de serverar i låga dricksglas, och jag var där många gånger under den tiden jag bodde i Alicante när var 19. Deras recept på mojitos har jag inte, men så här brukar i alla fall Olof göra sina jättegoda mojitos: (Receptet är för en drink)

0,5 dl sockerlag (ihopkok av lika delar vatten och socker)
0,5 dl vit rom
en stor knippe mynta
1 lime skuren i 6 klyftor
Sprite att fylla upp med, efter smak
mycket is

Häll upp sockerlag, rom, mynta och lime i en shaker och muddla. Häll sedan på is och shaka. Häll över i ett glas, och fyll upp med Sprite. Drick med andakt. Och gärna med sugrör.
14 maj, 2010

10 kommentarer

  1. Ska absolut testas! Är svag för goda drinkar och denna Mojiton låter kanon. Får sätta Olof på att fixa drinkarna på Berras fest 🙂

  2. Det är väl ändå onödigt med sockerlag om man använder Sprite? Tillräckligt med sötma i Sprite! 🙂 Men Sprite (alt. Sockerdricka) är helt klart ett bra alternativ om man vill göra snabbare Mojitos, utan sockerlag, som smakar bra!

    1. Det är ju olika hur mycket sötma man vill ha. Självklart kan man utesluta sockerlagen om man vill. Själv gillar jag sötman och föredrar drinken med både sockerlag och Sprite. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration