Morotssnacks
Jag älskar chips, på en nivå som nästan är ohälsosam. Eller ja, det ÄR ohälsosamt när man kan äta sådana obscena mängder som jag kan. Alla har vi våra laster. Här har jag gjort ett försök till ett lite nyttigare, chipsliknande snacks. Vanliga hederliga strimlor av morot med lite olja och kryddor som fått gotta sig länge i ugnen tills de blivit riktigt krispiga. Kanske något att servera till fredagsdrinken, eller som snacks före middagen i helgen?
Morotssnacks, en plåt (då morötterna krymper i ugnen blir det tyvärr lite mindre snacks än man tror)
2 stora morötter
Marinad:
3 msk rapsolja
2 krm smoked paprikapulver
0,75 tsk salt
Sätt ugnen på 175C. Blanda olja, paprikapulver och
salt i en skål. Hyvla morötterna tunt på längden med en osthyvel,
potatisskalare eller mandolin. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och
pensla med marinaden. Sätt in i mitten av ugnen i 3,5 timmar. Rör om i plåten
efter ca halva tiden. Ta ut och låt svalna, de ska vara krispiga.
salt i en skål. Hyvla morötterna tunt på längden med en osthyvel,
potatisskalare eller mandolin. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och
pensla med marinaden. Sätt in i mitten av ugnen i 3,5 timmar. Rör om i plåten
efter ca halva tiden. Ta ut och låt svalna, de ska vara krispiga.
5 maj, 2017