Bröd

Müslibröd

Har ni en trevlig tisdagkväll därute? Jag har en toppenkväll, jag har varit och tränat (och det var till och med roligt, hör och häpna!) och nu har jag kommit hem och satt på datorn och ser att jag har vunnit en tävling inne hos favoritbloggen Att vara någons fru. En piffig sjal och ett lika piffigt armband från Nordljus kommer snart att hamna i min ägo, man tackar och bockar! Hyvens med bloggtävlingar. Funderar på att fira med lite Ben&Jerrys, man måste ju kompensera för träningen… Innan jag ger mig hän åt min befogade glassorgie har jag dock tänkt bjuda på ett recept på enkla bullar som man kan svänga ihop om man har massa müsli hemma som man inte blir av med. Om man, till skillnad från mig, inte har en man därhemma som äter müsli som om det vore hans jobb.

Müslibullar ca 25 st
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk rapsolja
6 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
9 dl Manitoba Cream-mjöl (kan bytas ut mot vanligt mjöl)
ca 5 dl müsli

Smula ner jästen i en bunke. Slå över det ljumna vattnet, och rör tills jästen har löst sig. Häll i salt, olja, honung och müsli. Rör ner mjölet, och arbeta till en smidig deg. Låt jästa till dubbel storlek under bakduk, ca 1 timme. Ta ut degen, forma till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa igen i ca 30 min, och grädda sedan bullarna i mitten av ugnen på 250C i ca 10 min tills de har fått lite färg. Vill man vara extra duktig och göra egen müsli, finns ett prima recept här.

6 september, 2011

6 kommentarer

  1. Ja, det är just det att man ska hinna baka på müslin innan den är slut. Samma hemma hos oss med åtgången. Tänk dig då en hel familj som ser det som sin uppgift att ta taberas på müslin…
    Grattis till vinsten!

  2. Hade en härlig tisdagskväll med egentid då mannen var på flygmöte 🙂 Det blev en ny film "Waters to elephant" med Reese Whitherspoone…underbar!! Jag rekommenderar den varmt 🙂 Grattis!Vad härligt att vinna lite fina saker…jättekul!! Muslibullarna såg enormt goda ut..det vattnades i munnen.Måste testas 🙂 Kram på dig!

  3. Jaha ja, det funkar inte hos oss heller, då måste jag köpa en egen müslipåse o låsa in, annars äter Mattias upp det! Men smart o baka bröd på müsli, kanske ska fjäska för gubben lite… Och du är väl för söt, kompensera för träningen haha!!! Själv så sympati-äter jag med Mattias som inte snusat på drygt 2 veckor o fikar mkt istället 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration