Guldkorn ur arkivet

När sött möter salt i en knaprig förening

Karamelliserade pecannötterDen här veckan har jag karamelliserat pecannötter inte bara en, utan två gånger. Båda gångerna för att göra favoritdesserten dulce de leche-pannacotta med karamelliserade pecannötter, en fantastiskt smidig efterrätt som man kan förbereda helt och hållet innan. Pannacottorna görs på nolltid och väntar i kylen, och pecannötterna kan vänta färdigkaramelliserade i en lufttät burk.

Jag hade med mig den här desserten när jag var på vinkväll i förrgår med ett par kompisar. SÅ trevligt, för övrigt, och välbehövligt som småbarnsmammor att få komma iväg en kväll och dricka lite VIN. Vi kompletterade med mat också, ifall någon undrar. Min kompis Anna gjorde en finfin sallad på färsk spenat, bönor, ugnsrostad sötpotatis och stekt halloumi. Vi var mycket seriösa med vår vinkväll och provade olika sorters vin; två vita viner och ett dessertvin. Nästa gång blir det röda viner vi provar, då är det min tur att vara matansvarig. Jag ser redan fram emot det!

Men nu var det ju de karamelliserade pecannötterna jag skulle fredagstipsa om, och det receptet hittar ni här.

6 april, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration