Sallad

Nektarinsallad med parma och mozzarella

Nektarinsallad med parma och mozzarella

Nektarinsallad med melon, parmaskinka och buffelmozzarella kommer att bli en av sommarens favoritluncher här hemma! Efter att ha kört på jordgubbs- och halloumisallad de senaste åren tyckte jag det var dags att förnya salladsrepertoaren lite, och ta in buffelmozzarella istället för halloumi.

Som ni hör är osten det primära för mig i mina sallader. (Hur ska man annars bli mätt?) Men nektariner och melon är ju hur fräscht som helst, och båda passar fint med parmaskinkan som ger sälta och mättar den med. Om man vill kan man faktiskt grilla nektarinen och melonen innan man lägger ner dem i salladen. Om man nu är inne på grillspåret och ändå har grillen igång. Annars går det faktiskt fortare att bara skära upp nektariner och melon och lägga upp på en tallrik, bryta över lite bitar buffelmozzarella, strössla på några basilikablad, lägga dit några skivor parmaskinka, ringla över lite olivolja blandat med honung och avsluta med en nypa flingsalt och några varv med pepparkvarnen.

Det är knappt man behöver ett recept, men här kommer ett ändå som ni kan se som inköpslista om inte annat. Det här är SÅ gott på varma sommardagar och -kvällar när man inte vill äta en vanlig, varm maträtt utan något somrigare och lättare. (Och ja, det passar väldigt gott ihop med ett glas kylt rosévin också, ifall någon undrar.)

Skriv ut

Nektarinsallad med parma och mozzarella

Nektarinsallad med parma och mozzarella

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading…

Superfräsch och jättegod sommarsallad med nektariner och melon som mättar tack vare buffelmozzarellan och parmaskinkan.

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 15 min
  • Total tid: 15 min
  • Antal portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

  • 6 nektariner
  • Ca 1 kg honungsmelon
  • 1 basilikaplanta
  • 4 st buffelmozzarella
  • 200 g parmaskinka
  • Salt och peppar

Dressing:

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk honung

Instruktioner

Skär nektarinerna i klyftor och ta bort kärnorna. Gör likadant med melonen, och fördela ut på 4 tallrikar.

Plocka basilikabladen och strö över varje portion.

Bryt mozzarellaostarna i bitar med händerna och fördela över tallrikarna.

Placera ut parmaskinka på varje tallrik.

Rör samman dressingen och ringla över lite på varje portion. Avsluta med att salta och peppra.

2 Kommentar

  1. Anna

    30 juni, 2020 at 1:14 e m

    Vad gott! Vilken buffelmozz köper du? Inte så lätt att hitta alltid. Har du några vintips? Har snöat in på vitt denna sommar men är inte så bra på de ljusa sorterna.

    1. Helena

      1 juli, 2020 at 8:39 e m

      Visst har jag vintips! Håhåhå! Men låt oss avhandla buffelmozzarellan först: det finns tre märken på buffelmozzarella på mitt ICA, och det är Zeta, ICAs egna och Galbani. Jag har testat alla och tycker att alla tre är precis lika bra. Faktiskt. Och så vin då! Vitt är ju supertrevligt! Jag har en förkärlek för torra rieslingviner, som t ex Sander nr 5368, Leitz Eins Zwei Dry nr 5822 eller lite mer druviga och blommiga Turckheim Pinot Blanc eller Pinot Gris. De är lätta att känna igen, för det står Alsace ganska stort på dem och etiketterna är trevliga.

Lämna en kommentar