Andra Tips

Niklas mat – bäst på TV just nu

Bild lånad av SVT

Okej, jag vet att Niklas Ekstedt har lagat mat i rutan ganska länge, men jag har inte börjat titta förrän nu. Niklas Mat som går på SVT är enligt min åsikt det bästa matprogrammet på länge. Den här säsongen kommer att ha 6 avsnitt, och som tur är finns de att beskåda på SVT Play när man vill. Man måste inte vara hemma varje torsdag kl 20.00, med andra ord.

Programmet går ut på att Niklas besöker olika restauranger som drivs av färgstarka stjärnkockar i vitt spridda delar av världen. Under de första 15 minuterna av premiärprogrammet satt jag mest och jämförde honom med Jamie Oliver. Efter en kvart kom jag fram till att han nog var Sveriges svar på Jamie Oliver, tills jag ställde mig frågan varför man alltid måste hitta en motsvarighet eller liknelse. Niklas är inte Jamie. Niklas är Niklas, och Niklas är skitbra. Jag gillar hur han verkar vara sig själv i rutan, något jag har en känsla av att inte alla svenska TV-kockar är. Det är underbart att han säger vad han verkligen tycker, både om mat och människor, att han ställer upp på att rulla sig i snö och hö i Ryssland, och hur han måste samla extra mod till sig för att gå fram till killen bakom vedugnsspisen i amerikanska södern, eftersom han ser livsfarlig ut.

Så om du är sugen på att se något riktigt bra, gå in på SVT Play och se Niklas Mat. Själv ser jag redan fram emot nästa avsnitt.

6 oktober, 2013

4 kommentarer

    1. Jo, SVT är ju inte så party. Det är ju mest Melodifestivalen man ser där. Men som sagt, Niklas Mat är ju hyvens! Missa inte avsnittet när han är hos den självgode kocken i Ryssland, det är bäst hittills!

  1. Vi har inte varit några fans av Niklas tidigare, varken H eller A, men vi har fastnat i denna serien totalt. Den går så lägligt på lördagarna och då vi tar tillfället i akt och fikar framför tvn, något som aldrig händer annars. Rysslandskocken (eller maestro som han skulle kallas) var ju helt galen men när han var i Italien förra veckan var det verkligen en kontrast med en sån härlig kock!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration