Andra

Nu åker jag till ROM!

Håhå, nu ska jag snart hoppa på tåget mot Köpenhamn för att åka till ROM! Tjoho! Jag ska åka med syrran och mamma för att fira att mamma har fyllt jämnt. Inga barn alltså, och inga män. De får vara hemma med barnen. Det var längesedan vi var iväg någonstans vi tre, och det ska bli jättekul att göra något tillsammans bara vi. Syrran och jag har fött barn vartannat år de senaste åren, och vi har länge sagt att när ingen av oss ammar längre, och när barnen är tillräckligt stora för att det ska kännas okej att åka iväg ett par dagar, då ska vi åka på en weekendresa. Vi ska strosa på stan, dricka vin, sitta på uteserveringar och dricka finkaffe och titta på folk, äta italiensk glass och vältra oss i ostar och parmaskinka. Sa jag att vi skulle dricka vin?

Ifall det är någon som har tips på någon bra restaurang får ni jättegärna höra av er! Jag tar inte med datorn för att blogga, men jag kommer att uppdatera via Instagram och Instastories. Så häng med där, jag heter @baraenkakatill på Instagram. Ciao!

5 oktober, 2017

4 kommentarer

  1. Åhh så härligt- Rom är min absoluta favoritstad. Har varit där massor med gånger och längtar alltid dit. Hoppas att ni ska bo någorlunda centralt, då tjänar man många steg o trötta fötter i denna underbara stad. Svårt att rekommendera någon restaurang, eftersom många byter ägare till o från, men missa inte Antica Salumeria, som ligger vid torget vid Pantheon . Gå längtat in i butiken, slå er ner vid ert bord o beställ något gott. Fantastiska charkuterier, underbara ostar o bra vin- allt för en rätt billig peng. Man äter på plasttallrikar o med plastbestick, enkelt o suveränt gott!! Hälsa Rom o njut av dagarna där nere! Kram !🍷🇮🇹

    1. Hej Ami! Tusen tack för tipsen, både om Antica Salumeria och om Eataly som du tipsade om på Instagram. Vi besökte båda ställena, och det var verkligen toppen! Vi hade en underbar resa. 🙂 Stor kram!

  2. Så härligt att ni var nöjda med resa till Rom- det är en underbar stad, som man kan besöka ofta. Första gången ger mersmak och andra gången känner man sig som hemma. Och efter den längtar man alltid tillbaka; till maten, miljöerna, värmen och vinet. Så ska livet levas! Hör gärna av dig om du åker dit fler gånger, jag har bra tips på boende o lite annat. Njut av den svenska hösten, den är inte dum den heller! 😊

    1. Absolut, i så fall hör jag gärna av mig! Nästa gång ska Olof och jag åka dit tillsammans, han har ju aldrig varit i Rom. Vi hoppas kunna åka dit om ett år ungefär, när Evelyn är två år. Kanske att man skulle boka svärföräldrarna som barnvakter redan nu? 😉 I helgen ska jag göra äppelpaj och njuta av hösten hemma, för precis som du säger, den är verkligen inte dum den heller! 🙂 Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration