Andra, Tips

Nya smaken från Häagen Dazs!

För en månad sedan lanserades den nya smaken Chocolate Pralines and Caramel från Häagen Dazs. I väntan på att kunna hugga mig en alldeles egen glassbytta har jag strukit runt frysdiskarna på ICA Maxi i Kalmar likt en hankatt i mars. Inte för att det har givit något resultat, glassen har fortfarande inte kommit dit. Men i Nybro – hör och häpna – kom glassen till Kvantum för länge sedan. För den som tycker att Kalmar är en liten stad kan här nämnas att Nybro är en ännu mindre stad, ett par mil utanför Kalmar. Men med ett bättre glassutbud.

Den nya smaken är en chokladglass med kanderade nötter och kolasås, med ett svagt stänk av havssalt i. Så svagt att det knappt känns, faktiskt, men det är ändå riktigt gott. Min bytta intogs i sällskap av Sex and the City-boxen i min fåtölj häromkvällen. Jag antar att det är överflödigt att berätta att glassen tog slut. 

8 Kommentar

 1. Cupcakesfluffan

  3 november, 2010 at 7:30 e m

  Den glassen måste jag bara prova, får allt ta och kolla efter den på ICA när jag är där nästa gång, låter tokgod

 2. Karin

  3 november, 2010 at 7:47 e m

  Är Nybro ens en stad? *ler*
  Jag fick en värdechek men råkade köpa fel sort… haha
  Kram Karin

 3. Håkan och Anki

  3 november, 2010 at 8:18 e m

  "Allt låter gott utom nötterna, varför måste dom ha i nötter i glass för?" Ankis kommentar

  "Den måste vi ju köpa, allt med Häagen-dazs är gott"! Håkans kommentar.

 4. charlotta

  4 november, 2010 at 9:53 f m

  häägen-dazs är och förblir min favoritglass alltime. jag tycker mycket mer om den än ben & jerrys!

 5. Emma

  4 november, 2010 at 10:15 f m

  Det låter som en god glass! 🙂 Caramel, mm… Då tänker jag på creme caramel! 🙂

 6. Jessi

  4 november, 2010 at 11:34 f m

  Det där lät mycket gott! 🙂
  Kommer att inköpas snart!
  Trevligt att stöta på en annan Kalmarit! 😉

 7. Anna

  4 november, 2010 at 3:47 e m

  Jag bakade som en besatt i flera dagar inför min födelsedag 🙂 haha, tycker det är så kul när man får bjuda folk. Gjorde bla dina havrekakor 🙂

  Hittade föresten det där mjölet, gjorde inte ditt recept (för jag hade redan bakat två andra bröd och insåg att det nog skulle räcka 😉 men ska testa ditt recept en annan gång!

 8. I Nadjas kök

  8 november, 2010 at 2:22 e m

  Roligt att se vad du tyckte om denna glass. Jag har också letat efter den riktigt länge men ännu inte hittat den… snart hoppas jag att jag också får gotta mig i den.

  Nadja

Lämna en kommentar