Nyårsmat!
- Fördrink – Kir Royal. Det enda du behöver är svart vinbärslikör (creme de cassis) och ett mousserande vin.
- Drinktilltugg – Ostbollar. Går jättebra att göra under förmiddagen och förvara i kylen.
- Förrätt – Skållad, marinerad tomat med parmainlindad färskost med smak av citron. Kan också förberedas.
- Huvudrätt – Kött med sås och potatis. Köttet måste göras precis innan servering, men det hinns med. Festa gärna till det och rulla in köttet i parmaskinka. Den som vill ha något festligare än kokt potatis kan med fördel göra Potatisterrinen med getost och rosmarin tidigare under dagen, och sedan bara värma.
- Efterrätt – den matporrsklassade Mintchokladtårtan som jag serverade på nyårsafton förra året. Gör den helst dagen innan, och servera med vispgrädde. Eller gör en Exotisk glassbomb med vit glögg i smeten, som serveras med vintriga, marinerade frukter. Görs också dagen innan.
För ännu mer inspiration, spana in förra årets inlägg med fyra förslag på välkomstdrink, fyra förslag på såväl förrätt som huvudrätt, och ännu fler förslag på efterrätt.
Mmm. Kir royal är en av mina absoluta favoritdrinkar, yum! En sådan ska jag nog unna mig när vi ska på brunch lite senare idag. Kram!
meraviglioso menù!
Förberett är det bästa, ju mindre tid i köket och ju mer till gästerna är mycket bra och så mycket trevligare.
Ett gottigt slut önskar vi er,
och ett ännu gottigare nytt!
Kramar
Vilket underbart collage! Allt ser supergott och väldigt festligt ut!
Trots att det är nyårsafton redan imorgon så är vi inte riktigt klara med planeringen ännu…
Gott slut och Gott Nytt År!
GOTT NYTT ÅR !!
jag följer dig så gärna under 2013. Ha en fin kväll..
//
Elisabeth i V-by