Andra, Glass

Nytt från Ben och Jerry’s!

När jag fick höra att Ben&Jerry’s släppt två nya smaker hängde jag på låset hos den lokala glassbaren likt någon som inte ätit på en vecka. Det ligger i alla fall en viss sanning i det, jag har inte ätit glass på …nej, det var visst i förrgår. Glöm det. I alla fall så hade jag seriös provsmakning av glass igår. Här kommer utlåtandet:

Ben&Jerry’s Nordic Water Peace är en blandning av choklad- och vaniljglass med små peace-märken i choklad, samt några smuliga kakbitar här och var. Glassen var god, men den kommer inte i närheten av t ex Chocolate Macadamia, som nog är den glass som ligger närmast i smaken. Men det är ju bara min åsikt.

Ben&Jerry’s Coconutterly Fair är ingen kokosglass som jag först trodde, utan en chokladglass med kanderade nötter som har en smak av kokos. Kokossmaken är inte så framträdande, så den tar absolut inte över. En god glass! Inte högst upp på listan, men ändå väldigt god.

Så var det med det! Tänk om ändå glassprovning var ett riktigt yrke…

9 Kommentar

 1. frida

  9 mars, 2011 at 7:21 e m

  jag tänker mer och mer på glass nuförtiden, det måste väl ändå tyda på att våren är i antågande? jag tänker naturligtvis prova båda dessa, alla glassnyheter måste utvärderas!
  men det jag ser mest fram emot att testa är den nya daimstruten med päronglass, mmm!

 2. Mårtenssons kök

  9 mars, 2011 at 7:34 e m

  Är lite sugna på att prova kokoskanderadenötschoklsdglassen, låter som den mest skulle passa oss. Får väl se om den finns i vår butik oxå…

 3. teafortwoplease

  9 mars, 2011 at 8:05 e m

  FairlyNuts är min favorit av alla! 🙂
  När syrran och jag var på fackmässa för restaurang-och hotellfolk fick man äta hur mycket glass som helst (hur mycket av allt egentligen). Fem timmar senare var vi trötta på allt med socker i sig men inte glass!
  Glass kan man aldrig få för mycket av! 😉

 4. Beatrix

  9 mars, 2011 at 8:22 e m

  mm kanske kan vara värt att prova! det har varit dåligt med b&j sedan min favorit fossil fuel försvann ur sortimentet.

 5. Johanna

  9 mars, 2011 at 8:59 e m

  Känner att jag måste testa Ben & Jerrys, har bara smakat GBs glassar som dom har haft. Vilken smak är bäst anser du?

 6. Mor-Mia

  10 mars, 2011 at 12:05 e m

  Tack för en riktigt bra glassrapport!!!

 7. Att vara någons fru

  10 mars, 2011 at 1:49 e m

  Jag är ju nötallergiker så jag får vara lite selektiv i deras smaker. Men oj vad de kan göra glass.

 8. Sandra drömkaka

  10 mars, 2011 at 8:29 e m

  Ja tänk om man kunde få jobba som glassprovare hela dagarna, vilken dröm 😉 Särskilt till Ben and Jerry´s 🙂

 9. Emelie

  12 mars, 2011 at 1:58 e m

  Coconutterly Fair satt sambon och jag och smaskade i oss igår kväll. Trodde också att det skulle vara kokosglass så jag blev lite besviken för kokos är ju så gott! Men vi lyckades ändå sätta i oss hela paketet. Glass tackar man ju inte nej till i första hand 🙂

Lämna en kommentar