Andra Nötkött

Nyttigt värre!

Det händer inte ofta, men ibland chockar jag kroppen med lite nyttigheter. Och på senare tid har jag faktiskt märkt att den verkar må bra av det, så jag får väl fjäska lite extra för den ibland. Och det har jag faktiskt gjort idag, först har jag skämt bort mig med lite lyx, och sedan har jag ätit den här maten som magen blir glad av; biffar med zucchinistrimlor och ugnsrostade tomater. Men själen måste man också skämma bort, så i skrivandets stund står det en liten äppelpaj i ugnen. Och om själen är glad så borde magen också bli det. De borde ju faktiskt vara kompisar, de där två.

Nötfärsbiffar med zucchinistrimlor och ugnsrostade tomater, 4 portioner
500 g nötfärs
1 lök
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk kalvfond
salt och peppar
chilipeppar
ev. valfria örtkryddor
———-
2 st zucchini
ca 500 g cocktailtomater
en skvätt olivolja
1 tsk socker
salt och peppar
ca 1 msk balsamvinäger

Börja med att blanda ströbröd och mjölk i en kopp, och låt stå och svälla samman i ca 5 min. Hacka löken och fräs den i lite olivolja i en stekpanna. Häll sedan över den i en bunke, och rör ner nötfärs, fond och kryddor. Blanda i ströbrödsröran, och avsluta med att röra ner ägget. Forma färsen till biffar och stek dem i lite smör eller olivolja.

Zucchinin strimlas med hjälp av en potatisskalare, och kokas sedan i max en minut i saltat vatten. Häll av på durkslag, precis som om det vore pasta.

Tomaterna snittas på mitten och läggs i en ugnsfast form, gärna ovanpå lite bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, salta och peppra, strö över ca 1 tsk socker och ställ sedan in formen i ugnen på 225C i ca 10 min.

18 september, 2012

12 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration