Andra Öland

Öland Spirar

Nu till helgen som kommer är det dags för Öland Spirar, en slags vårfestival på Öland som är en ganska ny satsning som bara har funnits några år. Det är arrangörerna av Ölands Skördefest som arrangerar även Öland Spirar, för att förlänga säsongen. På www.olandspirar.nu står det att ”temat för helgen är trädgård, naturupplevelser och lantliv”. Privatpersoner bjuder in till öppna trädgårdar, vissa har till och med små serveringar, det blir kosläpp, loppisar, olika typer av gårdar öppnar upp, och små lantliga caféer. 
De senaste åren har jag haft den dåliga smaken att vara bortrest under Öland Spirar, men i år tänkte jag hålla mig hemma och åka runt lite på ön. Eftersom jag inte varit på Öland Spirar innan vet jag inte vilka ställen som kommer att vara bra, men jag planerar att hålla mig kring mellersta Öland, och har bland annat tänkt besöka följande happenings:
  • Hamnplan i Färjestaden – man måste ju ha sig en hemlagad glass från Ölandschoklad när det är helg. Och kanske en bulle och en latte från Seasalt Bakery. Inte för att det har med Öland Spirar att göra, men ändå.
  • Ölands Kvalitetsprodukter i Bårby – strax ovanför Mörbylånga huserar våra köttkillar som vi brukar köpa hängmörat nötkött av från glada kor. De kommer att grilla olika sorters nötkorv och sälja kött. Bäst att ta med kylväskan!
  • Creperieladan i Bårby – här har jag aldrig varit, men har hört att det ska vara trevligt. Jag vet inte exakt var den ligger, men Bårby är ju långt ifrån stort, och den lilla byn ska tydligen bjuda på allt möjligt skoj under Öland Spirar.
  • Favoritloppisen i Gårdby, Hemtrevnad. Där hittar man alltid vackra fynd.
Sen händer massa annat skoj som också låter roligt, som prova-på-fiske, hönsutställning, terracottakrukans dag, ponnyridning för barn, trädgårdsvandringar och en hel del annat. Hela programmet finns här
8 maj, 2014

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration