Andra Öland

Ölandschips

Man ska ju äta så närproducerat som möjligt, därför anser jag att det är fullt okej att frossa i lokalt producerade chips. Den här lilla påsen med snacks kommer från Öland. Den är liten och dyr i förhållande till sin storlek, men å andra sidan, hur många delikatesser har inte de egenskaperna? Av alla tänkbara ingredienser är de här chipsen gjorda på bruna bönor. Men de är inte mindre goda för det, tvärtom. Faktum är att det är den bästa idén som någon fått när det gäller bruna bönor. Tycker i alla fall jag. 🙂

Här kommer en uppdatering: Om man inte bor i Kalmar eller på Öland kan man köpa chipsen i den här webshoppen.

31 januari, 2010

7 kommentarer

  1. De där chipsen smakade jag på julmarknaden på Kalmar slott. De var riktigt goda! 🙂 Vart har du köpt dina? Finns de att köpa i olika affärer eller bara där de produceras?

  2. Chipsen (och några andra sorter från samma tillverkare) säljs på ICA MAXI i Kalmar. De står i grönsaksavdelningen, på en egen liten ställning.

  3. bruna bönor? vad spännande, jag tycker inte alls om bruna bönor som bönor, men allting som heter chips är väl gott? eller?

    kan du inte göra quesadillas med fläskfärs då? eller kycklingröra kanske? det är ju också himla gott faktiskt! 🙂

  4. Ibland måste man ju unna sig lite lyx och det gör inget om det kostar lite mer 🙂
    Rotfruktschips i små dyra påsar har jag provat och det tyckte jag var sådär, kanske bönorna är bättre 🙂 Får leta upp det 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration