Andra Butiker Öland

ÖlandsChoklad

I höstas lagom till Ölands Skördefest öppnade ÖlandsChoklad, en firma som tillverkar lyxiga, handgjorda chokladpraliner, bara en promenad bort från där jag bor i Färjestaden. Pralinerna är smaksatta med karaktäristiska ölandssmaker som jordgubb, havtorn och sött och salt som havet.

När de ställde ut sin choklad på julmarknaden på Kalmar Slott under första advent passade jag på att bunkra några praliner. Eftersom jag bor så nära har jag hunnit med några vändor till deras fabrik sen dess, det är en jättebra present att ha med sig när man besöker vänner i andra städer.

Rara små praliner i väntan på att bli uppätna! Till och med Nobel-gästerna fick smaka på ÖlandsChoklad härom helgen, då det levererades ölandspraliner till Nobels efterfest.
Pralinerna håller verkligen allra bästa tänkbara kvalitet, och det säger jag inte bara för att jag är ölänning och kan ta mig dit inom loppet av 10 chokladsugna minuter, jag är ytterst kräsen när det gäller praliner, kalla mig pralinsnobb om ni vill. För Kalmarbor kan jag även tipsa om att pralinerna säljs på Kahls Kaffe i Baronen, perfekt till latten efter lunchen! Nu ska jag gå och ta mig min sista pralin, Olof är i ett annat rum och märker inget, så jag får ha den ifred. Man får ju inte vara dum.
19 december, 2010

6 kommentarer

  1. Tack så mycket, det värmer oss så.

    Havtorn i chokladen låter minsann gott. Här har vi oxå en chokladtillverkare i stan och det är verkligen perfekt att ta en inköpssväng när man behöver en present.

    Ha en bra vecka.

  2. De ser verkligen kanongoda ut. Att de inte är perfekta i kanterna gör att dom om möjligt ser ännu godare ut. Sådär ska en pralin se ut tycker jag, jag kan ta 4 till frukost 😀

    Ha en fin vecka!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration