Andra Öland

Öländsk gatumat

Häromveckan när vi var ute och åkte på östra Öland med min kompis Lena stannade vi till vid ett av många vägskjul och köpte med oss lite grönsaker till kvällens middag.

Nu tror ni kanske att jag inte har gjort något annat i sommar än att åka runt på Öland och häcka vid små grönsaksstånd, men det har jag faktiskt. Ni skulle till exempel bara veta hur många gånger jag har stått inne i köket och ätit smuldeg direkt ur bunken när ingen har sett mig.

Idag har regnet öst ner hela dagen här hemma på Öland. Vi har fördrivit söndagen med att trängas inne på IKEA tillsammans med halva Sverige som passade på att besöka stället på väg hem från sin semester. Olof har skruvat ihop en Hemnes-byrå, och jag har lagat en pastarätt med oförskämda mängder smör. Nu är klockan snart 21.00, och då börjar en av mina favoritfilmer på trean – ”It’s complicated” med Meryl Streep. Det var den filmen som inspirerade mig till att göra lavendelglass för ett par år sedan. Får se om jag blir inspirerad till något nytt ikväll.

29 juli, 2012

5 kommentarer

  1. Hej Helena!

    Det blir faktiskt din urgoda potatissallad ikväll igen…mannen gillar den, dottern gillar den…så ikväll ska jag bjuda semester resesällskapet på den också!

    Kraam Mariette

  2. Hej! Haha vad skönt att höra att det inte bara är jag som då & då (för ofta) äter degen rakt i bunken! 🙂

    Mysig blogg för övrigt! Kändes dessutom extra kul eftersom vi ev. kommer åka några dagar till Öland i slutet av sommaren.

    Ha det fint! /Malin

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration