Andra Öland

Öländsk hämtmat

I Arontorp på Öland, några minuters bilfärd från ölandsbron, ligger öns hetaste hämtmatställe. Vissa dagar har de så mycket kunder att de kan göra Mc Donald’s i Kalmar gröna av avund. En del köper 2-3 kroppkakor för att snabbt åka hem och äta dem rykande varma, medan andra har med sig egna kastruller som de vill få fyllda med minst 20 kroppkakor i varje. Jag är övertygad om att en del av kunderna sen åker hem till sina gäster, tar på sig ett förkläde och hävdar att de har gjort de där kroppkakorna själva… Kroppkakorna kostar 15 spänn styck, och bor man inte så långt därifrån är det onekligen ett snabbt och gott alternativ till hemlagat. På deras hemsida finns en vägbeskrivning. Jag undrar om de har planer på att göra en drive-in?

18 oktober, 2010

13 kommentarer

  1. Åh är det där man ska köpa kroppkakor? Är ju såå gott att äta nån gång om året men än så länge har jag inte fått tummarna att själv ge mig på ett kroppkakebak i köket. Tills jag gör det tar jag gärna emot tips på var man köper de godaste kroppkakorna 🙂

  2. Ha ha, du är för skön. Synd att det inte finns ett bra ställe med småländska kroppkakor på vår sida bron. Men visst, ibland är vi inte så knussliga och smäcker i oss ett par öländska. Men då även med grädde och smör till. Och Berra måste ha mjölk till annars går det inte.

  3. Nu 10 år senare är det dags fredag 27 mars 2020 kl. 19,00 öppnar vi för premiär av vår nya Drive-in för kroppkakor. Vi har också en varuautomat utanför så du kan köpa dem under dygnets alla timmar.
    Välkomna till oss på Arontorps kroppkakor 😊

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration