Andra, Öland

Öländsk sparris

Nu har äntligen den öländska sparrisen börjat komma upp ur jorden! I helgen köpte vi de allra första, nyskördade sparrisarna i Björnhovda.

De slängdes snabbt på grillen…
…och serverades sedan med Olofs vitlöksbröd, kött och potatis!

12 Kommentar

  1. Hanna - Bakfnatt

    6 maj, 2010 at 3:36 e m

    Åh, färsk sparris är ju bara såå gott!!

  2. Anna

    6 maj, 2010 at 6:02 e m

    Det är ju bara så gott med grillad sparris! Och köttet nedanför såg inte tokigt ut alls! Kram kram

  3. sana

    6 maj, 2010 at 6:21 e m

    alltid gott med sparris ;=9 jätte fint bild….
    men om du stecka med räkor det blir gott också jag kan ge dig recept om du vill och jag tror du kommer att älska säkert hehe

  4. Susie i köket

    6 maj, 2010 at 7:59 e m

    Sparris är fantastiskt gott. Nu väntar jag bara på at Österlensparrisen ska bli klar…

  5. Tulipan´s bakverk

    6 maj, 2010 at 9:29 e m

    MUMS… så gott med färsk sparris 🙂

  6. Tulipan´s bakverk

    6 maj, 2010 at 9:29 e m

    MUMS!!! DEt är juh såååååååååå gott med sparris 🙂

  7. Remsan

    7 maj, 2010 at 6:14 f m

    Grillad sparris… Mmm… Och öländsk dessutom! Måste varit extra god!

  8. Malin

    7 maj, 2010 at 6:24 f m

    Underbart med färsk sparris! Du anar inte hur avundsjuk jag är på er för att ni bor på öland! Jobbar ni på ön eller i kalmar? Kul att ni bott utomlands,det är en annan dröm hos oss,att nån gång får göra det,i värmen!
    Ha en härlig helg! Kram Malin

  9. Fridas kök

    7 maj, 2010 at 7:24 f m

    Vilka läskande bilder! Jag älskar sparris och inget slår den svenska… 🙂

  10. Sofie

    8 maj, 2010 at 2:14 e m

    Vilka späda fina sparrisar! Såååå gott!! Underbar årstid med allt som börjar sticka upp ur jorden…

  11. sana

    9 maj, 2010 at 4:02 e m

    recept för wokat räkor men sparris..
    tiger räkor
    vitlök
    sparris
    gullök
    socker 2 tsk
    ostron sås 1 msk
    mushroom soy sås 1 tsk
    2 msk olj
    stecka vitlök till lite gil färg
    tillsätt räkor(skalade) stecka till räkorna blev röda färg
    tillsätt socker, soy sås , ostronsås och grönsaker
    (jag tror att du kan göra och de är vänligt gott)

  12. Helena

    9 maj, 2010 at 6:11 e m

    Sana, receptet låter jättegott! Olof hälsar och tackar! Vi ska prova att laga det här hemma!

Lämna en kommentar