Andra Mat på resor Restaurang

Oljebaren med Mary

Här kommer äntligen ett vettigt inlägg från Oljebaren, restaurangen i Vasastan som jag alltid äter på när jag är i Stockholm. Jag har ju bara haft mobilkameran med mig när jag besökt den här lilla kvarterskrogen, men nu senast var jag där med min härliga bloggkompis Mary, och det är hon som har fotat de här fina bilderna. (Förutom den översta bilden, som är nallad från Oljebarens hemsida.)

Det är på Oljebaren som man får den där chokladmoussen som jag har tjatat om och som jag också har försökt efterskapa, den som serveras med olivolja, flingsalt och hasselnötter. Det låter tokigt, men det är galet gott. Jag åt den första gången i höstas, när Olof och jag var där med ett par kompisar. De bor alldeles i krokarna, och blev stammisar direkt. Hade jag bott i Stockholm hade jag blivit en inventarie, utan tvekan!

Jag bara älskar inredningen där inne; när man kliver in genom dörren får man direkt känslan av en mysig liten kvarterskrog. Träbord i olika storlekar, olivolja av alla dess slag och röd- och vitrutiga dukar. Jag har för övrigt en fäbless för röd- och vitrutiga dukar, något jag helt och hållet skyller på min mor. Mary och jag satt där och smorde kråset i flera timmar, och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är rent fascinerande hur lika vi är, hon och jag. Vi har samma intressen, samma smak, samma utbildning… listan kan göras hur lång som helst. På Marys vackra blogg Made by Mary hittar ni ett lite mer utförligt inlägg om Oljebaren (och väldigt mycket annat gott för både öga och gom), om ni klickar in er här. Trevlig fredagkväll på er nu, allihop!

8 juni, 2012

10 kommentarer

  1. Jag gillar också Oljebaren. Har tagit en lunch där nån gång när jag haft lite extra tid… Jobbar på andra sidan Solnabron, så det är inte så långt…

  2. Det får helt klart bli ett besök på Oljebaren när vi styr kosan mot Stockholm nästa gång. Ha en härlig helg!

  3. Tack för tipset! Jag hoppas jag kommer ihåg det till nästa gång jag ska till Stockholm, för där skulle jag verkligen vilja äta! Ha en skön lördag!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration