Andra, Utflykt

Olof Viktors på Österlen

Olof och jag blev så Kivik-frälsta när vi var där i juni, att vi tjatade på vår skåning-vän Louise att vi skulle åka tillbaka nu i september, så för en vecka sedan var vi där på en underbar weekend igen. Den här gången stannade vi till på ett ställe som heter Olof Viktors, som är ett kombinerat café, bageri och konditori. Med shoppingmöjligheter! Jan Hedh var där och fotograferade bilder till något nytt projekt, han verkade väldigt trevlig.

Lyxig olivolja samsades på hyllorna med andra produkter…

Hade jag bott i Skåne hade jag köpt på mig lite surdgesbröd! Men jag får väl ta och lära mig att baka surdegsbröd själv…

En burk honung inhandlades i alla fall, som jag numera rör ner i mitt té varje morgon. Nästa gång jag kommer till Olof Viktors ska jag passa på och ta en fika, de hade flera mysiga rum man kunde sitta i, och en jättehärlig innergård.

7 Kommentar

 1. Erika - Bakglädje

  23 september, 2010 at 7:01 e m

  Vilket mysigt ställe. Jag tycker du ska lära dig baka med surdeg, det blir väldigt gott.

 2. Emma

  24 september, 2010 at 8:57 f m

  Du åker alltid till så fina och mysiga ställen 🙂 Massa smultronställen! Får snart bli en hel resa med alla ställen du tipsar om 🙂

 3. Marty

  24 september, 2010 at 9:08 f m

  Ja, visst är det mysigt där på Olof-Viktors! Det var en av anledningarna till att jag ville cykla på Österlen förra sommaren. När vi sen tog bilen från Ystad och hem till Linköping fick vi svänga förbi Olof-Viktors för att hämta alla saker jag hade lagt undan där. Har du fortfarande inte provat deras Wienerbröd?;) Må gott och njut av allt nyskördat! /Marty

 4. Anna

  24 september, 2010 at 4:32 e m

  Själv har jag fortfarande inte kommit till Kivik i år, ILLA! Men det låter ju himskans mysigt! På mitt förra jobb (som servitris för över 5 år sen) hade vi Jan Hedh som gästkock när vi hade chokladtema på middagarna en helg, det var rätt fräckt. Trevlig helg! Kram Anna

 5. Susie i köket

  24 september, 2010 at 8:04 e m

  Olof Viktors är ett kanonställe, och att fika där någon gång på sommaren är ett måste! Kan tillägga att glassen där också är vansinnigt god…

 6. Håkan och Anki

  24 september, 2010 at 8:05 e m

  Visst har de mycket spännande där ute. Men fika ska man passa på att göra när det inte är sommar och inte helg, då är det makalöst svårt att hitta en sittplats…
  Brödet deras är underbart gott!

 7. Sofia Ekholm

  25 september, 2010 at 6:07 f m

  Jag fastnade också för Österlen när vi var där i somras! Helt underbart!

  Lär du dig baka surdegsbröd har du en köpare här!

  Kram

Lämna en kommentar