Andra Utflykt

Olof Viktors på Österlen

Olof och jag blev så Kivik-frälsta när vi var där i juni, att vi tjatade på vår skåning-vän Louise att vi skulle åka tillbaka nu i september, så för en vecka sedan var vi där på en underbar weekend igen. Den här gången stannade vi till på ett ställe som heter Olof Viktors, som är ett kombinerat café, bageri och konditori. Med shoppingmöjligheter! Jan Hedh var där och fotograferade bilder till något nytt projekt, han verkade väldigt trevlig.

Lyxig olivolja samsades på hyllorna med andra produkter…

Hade jag bott i Skåne hade jag köpt på mig lite surdgesbröd! Men jag får väl ta och lära mig att baka surdegsbröd själv…

En burk honung inhandlades i alla fall, som jag numera rör ner i mitt té varje morgon. Nästa gång jag kommer till Olof Viktors ska jag passa på och ta en fika, de hade flera mysiga rum man kunde sitta i, och en jättehärlig innergård.
23 september, 2010

7 kommentarer

  1. Ja, visst är det mysigt där på Olof-Viktors! Det var en av anledningarna till att jag ville cykla på Österlen förra sommaren. När vi sen tog bilen från Ystad och hem till Linköping fick vi svänga förbi Olof-Viktors för att hämta alla saker jag hade lagt undan där. Har du fortfarande inte provat deras Wienerbröd?;) Må gott och njut av allt nyskördat! /Marty

  2. Själv har jag fortfarande inte kommit till Kivik i år, ILLA! Men det låter ju himskans mysigt! På mitt förra jobb (som servitris för över 5 år sen) hade vi Jan Hedh som gästkock när vi hade chokladtema på middagarna en helg, det var rätt fräckt. Trevlig helg! Kram Anna

  3. Visst har de mycket spännande där ute. Men fika ska man passa på att göra när det inte är sommar och inte helg, då är det makalöst svårt att hitta en sittplats…
    Brödet deras är underbart gott!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration