Säsong

Om trädgårdsfix och att vilja mycket

blå hortensiaNu är sommarkvällarna underbara, och jag vill vara i trädgården och fixa varje kväll efter att barnen somnat. Jag drog igång med trädgårdsfixandet för några veckor sedan, när jag helt enkelt inte stod ut längre med att se en halv gräsmatta mellan varje stenplatta på vår stenlagda terrass. Jag vet att det finns bekämpningsmedel, att det är smart att ha täckduk och sånt undertill och allt möjligt, men när det står ett års gräs mellan plattorna tycker jag att det enda som hjälper är att ligga på alla fyra och skrapa med en gammal skruvmejsel mellan plattorna. Det tar tid, men det blir fint! I början av sommaren hade vi total mygginvasion här på Öland, så jag har samtidigt agerat buffé åt envisa myggor.

trädgårdsfixNär jag skrapat klart och fått bort allt ogräs i landet bakom utemöblerna firade jag med att plantera en ny hortensia. Jag har skrivit förut om hur besatt jag är av hortensior. Men de är ju så tacksamma! Man klipper av en blomklase och får en stor bukett som står sig i minst en vecka. Hyvens.

mynta pallkrageVi har ju pallkragar också, och det mesta i dem har övervintrat från tidigare år. Mynta är ju alltid trevligt. Men låt mig vara ärlig – vi odlar den enbart för att göra mojitos. Så här års är flädermojito en stor favorit.

Timjan pallkrageTimjan är alltid ett säkert kort som funkar till allt, och i samma pallkrage odlar vi även salvia och rosmarin. Alla dessa kryddor klarar vintern fint, i alla fall här på Öland. Salvian brukar vi fritera i smör och servera med färsk pasta, en supersnabb vardagsrätt där middagen verkligen står på bordet inom tio minuter. Här hittar ni recept på ravioli med brynt smör och salvia.

Jordärtskocka pallkrageJordärtskockor är nytt för i år! Jag älskar jordärtskockor, jag tycker så mycket om den lite jordiga smaken från dem. Ska prova att dra upp ett par snart, skrubba dem rena, lägga dem på grillen och sedan servera med mycket smör och salt. Kanske lite rivet citronskal också.

Nu är det bara stengången på baksidan kvar, den ser så illa ut att jag skäms inför grannarna. Men det är ju så svårt att hinna med trädgården. Jag vill så gärna vara ute varje kväll och fixa, men vissa kvällar vill barnen inte sova, ibland är det deadlines som måste prioriteras, och ibland är jag helt enkelt bara för trött och vill hellre äta chips och dip. Och det är ju också okej. Men jag vill så mycket med trädgården. Jag vill plantera nya växter, dekorera med krukor, rensa i garaget och göra fint. Men jag får ju helt enkelt gilla läget, och påminna mig om att ha en trädgård är att ha ett pågående evighetsprojekt.

29 juni, 2018

2 kommentarer

 1. Hej!
  Jag har också skrapat ogräs mellan plattor men det kommer upp lika fort.
  Beklagade mig och då sa min man att han hade en bra grej i verkstaden.
  En flaska Powergas som man sätter fast en munstycke på. Bara att trycka
  igång och bränna bort ogräset. Finns att köpa i järnaffär. Bästa grejen 👍

  1. Det låter ju hur bra som helst! Ska kolla upp detta nästa gång jag är i stan, helt klart! Tack för tipset! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration