Guldkorn ur arkivet

Ostbitar till glöggminglet

Saffransmarinerad VästerbottensostI söndags var vi på årets första glöggmingel, hemma hos Inredningsfrun Marika. Alla skulle ha med sig något till gottebordet, så jag tog med mig OST. Jag älskar ost, och speciellt Västerbottensost. Så här till jul brukar jag skära den i kuber och marinera den i rapsolja med saffran. Sedan är det bara att lägga upp på ett fat och garnera med solrosfrön och klippt krasse, som blir en fin brytning både smak- och färgmässigt. Här hittar du recept på saffransmarinerad Västerbottensost.

Annars då? Jomän, vi körde våra 63 säckar med eklöv till tippen i helgen. (Jaja, okej då; Olof gjorde det. Jag byggde lego med barnen och gick vagnpromenad.) Vi gjorde oss av med gamla höstpumpor och gjorde adventsfint i trädgården. Jag fotograferade bilder till ett inredningsreportage, och så hann vi med att äta en hel del lussekatter också. Och imorgon är det redan onsdag! Då ska jag göra julgodis. Ifall någon har heta tips på smaskigt julgodis är det bara att höra av sig, jag är sugen på att testa något nytt!

4 Kommentar

 1. Vendela

  5 december, 2018 at 12:46 e m

  Detta ska absolut testas ! Helt i min smak…. !
  / Vendela

  1. Helena

   5 december, 2018 at 1:20 e m

   Vad roligt Vendela! Hoppas att du gillar dem lika mycket som jag gör! 🙂

 2. Linnea

  5 december, 2018 at 9:05 e m

  Brigadeiros rullade i kakao!
  Polkabräck

  1. Helena

   6 december, 2018 at 7:43 e m

   Bra tips! Tack så mycket Linnea! 🙂

Lämna en kommentar