Frukost

Overnight rye med kakao och jordnötssmör

Beskåda min hippa frukost 2.0 – Overnight rye! Inte overnight oats alltså, som varit i ropet de senaste åren, utan overnight rye. Kall gröt på rågflingor, på vanlig hederlig svenska. Men ytterst trendigt på engelska med overnight rye, I say. Eventligen skulle jag ha gjort overnight oats, men det smög sig då det visade sig att Lily ätit upp alla havregryn. Vilket är positivt såklart. Hon har även ätit upp alla mina Start-flingor jag trodde jag hade gömt. Mindre positivt. I den här snabba frukostgröten har jag blandat ner både kakao och jordnötssmör för en extra lyxig smak. Och det är en så otroligt smidig frukost – bara att röra ihop kvällen innan och ställa in i kylen, och sedan ta fram morgonen därpå. Samtidigt som jag ställer in grötblandningen i kylen brukar jag även plocka ut några bär ur frysen och hälla upp i en skål och ställa in i kylen, så är de tinade och klara när gröten ska ätas. Ibland lyxar jag till bären med lite vaniljpulver och lönnsirap.

 

Overnight rye med kakao och jordnötssmör, 2 portioner:

2 dl rågflingor

3,5 dl havremjölk

1 msk lönnsirap

1 msk jordnötssmör

2 msk kakao

Blanda allt i en bunke och ställ in i kylen över natten. På morgonen – rör runt några varv i bunken och häll över innehållet i skålar. Dekorera med vad du hittar; t ex bär, jordnötssmör, skivad frukt och nötter.

 

22 februari, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration