Andra Fläskkött

På grillen

Efter regn kommer solsken, och nu skiner solen igen på Öland. Så ikväll ska vi minsann ta tillfället i akt och grilla! Jawohl! På tallriken ovan ser ni vad vi brukar grilla här hemma; choritzo, fläskkött (ligger lite undangömt), baconinlindad sparris, champinjoner, Olofs vitlöksbröd och obligatorisk majs. Jag älskar majs.

Till det serveras nypotatis och en enkel sallad. Av dessa båda tillbehör blir det alltid jättemycket över, så potatisen brukar jag skära i bitar och frysa in till en framtida pytt i panna. Salladen brukar efter några dagar tyvärr gå ett mycket sämre öde till mötes.

Men viktigast av allt är nog grillsåsen! Här kommer receptet på hur jag gör min klassiska grillsås:
  • 5 dl crème fraiche (gärna hög fetthalt för extra god smak 🙂
  • 1 pkt fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 0,5 dl olivolja
  • 10-15 strimlade basilikablad
  • flingsalt och peppar
  • En halv burk (2 msk) rödlöksmarmelad

Rör ut crème fraiche med en god olivolja. Pressa ner en vitlöksklyfta och smula ner fetaosten, och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rödlöksmarmeladen köper jag i Björnhovda här på Öland, (den finns även på Möllstorp Bistro och Deli) och jag vet att det är otacksamt att ha med den som ingrediens när det är så många som inte kan få tag i den… Den ger en väldigt god sötma till grillsåsen, men jag tror att man kan komma ganska långt på lite rödlök och socker, ifall man inte har tillgång till någon rödlöksmarmelad. Annars är grillsåsen helt ok även utan rödlöksmarmeladen.

31 juli, 2010

6 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration