Andra Kokböcker

På mitt nattduksbord

Just nu läser bläddrar jag i den här boken om kvällarna innan jag ska somna, Linnea Johanssons senaste bok ”Reept från sena kvällar i New York”. Ni vet, den där svenska tjejen som är festfixare åt kändisar i New York? Jag har hennes första bok, den med förord från Carson i Fab Five. (Var tog förresten Fab Five vägen? De var ju jättebra. Jag älskar hur de i ett program frågar en långhårig kille hur han motiverar sin frisyr, varpå han svarar ”jag är bara tacksam att jag överhuvudtaget har hår”.)

Det var ett sidospår. Den här boken innehåller precis vad titeln utlovar – recept från sena kvällar. Det är drinkar, plockmat, nattamat och mat för hemmafester. Inget jätteavancerat, utan sådant som går hem. Känslan i bilderna är att de är tagna under just hennes egna hemmafester, och recepten blandas med roliga anekdoter från utfodring av hungriga modeller under fashionweek till hur hon blivit sågad av läsarna till People Magazine för att hon inte har kardemumma i sitt recept på svenska köttbullar. För annars är de ju inte svenska. Vilket påhåpp! För vem i hela friden häller kardemumma i sina köttbullar?

18 januari, 2015

6 kommentarer

  1. Jag undrar också var Fab fine tog vägen?! Cameron var min idol när han öppnade folks garderober, höll sig för pannan och utbrast: "He must be retarded!"

    1. Jag veet, de var ju så bra! De kom ut med en bok som jag köpte till Olof, som innehöll ett recept på en supergod kladdkaka. Tror jag måste baka den igen, det var ju minst 10 år sedan jag åt den sist! Den smakade kaffe, kommer jag ihåg.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration