Andra

På väg mot vardagen

Idag på Lilys sovstund bullade jag upp med tidningar, te och chokladpraliner, samt den mogna intentionen att planera vårens reportage och jobb. Som vanligt fick jag inget vettigt gjort, istället satt jag och googlade på ”1,5-åring vaken 3 timmar per natt”. Fick inte några fantastiska svar, men chokladen var god i alla fall. Ända sedan tidigt i höstas har Lily vaknat någon gång mellan 02-04, och sedan tar det 2-3 timmar innan hon somnar om igen. Man undrar ju hur länge det ska hålla på? Jag har dock stora förhoppningar om att dagisstarten kommer att hjälpa sömnen, i alla fall på sikt. Jag menar, om hon håller igång på dagis om dagarna framöver borde hon ju i det långa loppet inte längre orka vara vaken tre timmar per natt.

Imorgon börjar jag jobba igen efter att ha varit ledig i snart tre veckor. Mitt kontor flyttade i höstas, och ligger nu en sträcka längre bort från busshållplatsen. Gångsträckan har varit föga exotisk, och bjudit på polsk industrikänsla varje morgon. Däremot har det varit trevligt att lyssna på podcasts på vägen, jag missar aldrig ett avsnitt av Leilas och Niklas podcast ”Eat this”. Från och med imorgon får jag lyssna på den i bilen, för nu har vi skaffat oss en bil till. Så länge en av oss var hemma med Lily gick det bra att den som jobbade åkte buss och den som var hemma hade bilen, men nu behöver vi två bilar för att det ska funka med hämtningar och lämningar på dagis. Ser redan fram emot att få sova en halvtimme längre imorgon!

Nu ska vi ta och dricka upp sista glöggen här hemma och titta på ett avsnitt av Modern Family. Ska se om jag hittar några kvarglömda pepparkakor i skåpet också, innan vardagen och januari månad hinner ikapp.

6 januari, 2016

10 kommentarer

 1. Åhh vad jag känner igen det där med vakenhetsperioder på natten. Har en 17-månaders hemma som också i princip vaknar varje natten, också någon gång mellan 02-04, brukar vara omöjlig att få somna om, hemliga vapnet är dock vällingflaskan. När inskolning hos dagmamma är avklarad ska det där med sömnen tas tag i, har samma förhoppningar som du!

  1. Vad skönt att det finns fler därute! Vi ger också välling, men tyvärr somnar hon inte fortare för det. Eller lite i alla fall, det kanske tar två timmar istället för tre timmar. 😉 Inatt skrek hon till ett par gånger, men somnade om själv. Jag är hoppfull inför framtiden! 🙂

 2. Haha, det där med sömnen alltså, känner igen det där;)! Been there Done that… Nu har vi en 2,5 åring som har vaknat 04.30 i perioder, annars sovmorgon till kl 5.00, gaaah! Kul att läsa om hamburgerstället i förra inlägget, ska ta En utflykt och testa det!

 3. Känner också igen det där med sömnlösa nätter! 🙈 Min 16-månaders vaknar ca 4-6 ggr per natt. Ibland tar det 2 min att somna om (händer väldigt sällan dock!) och ibland 1 timme och någon gång mer eller mindre! Verkligen jobbigt och jag säger som du – hur länge ska det hålla på??? Min har hållt på sedan han föddes! Hoppas också på att dagis ska hjälpa 😊😅 Håller tummarna!

  1. Åh, jag känner med dig! Jag har också skyhöga förhoppningar på att dagis ska rätta till sömnen. Inatt fick vi sova, och jag befinner mig fortfarande i extas över denna engångsföreteelse. 😉

 4. Jag läser ofta men brukar inte kommentera. Jag har en gosse på 14 månader som också envisas med att vara vaken ett par timmar nästan varje natt, sen i oktober någonting. Även han är vaken mellan 2-4 ungefär, är det något magiskt klockslag för minimänniskor tro? Min dotter, som nu är 4,5 år, har iofs aldrig haft några såna idéer för sig (förutom vid tandsprickning och faser och annat "skoj"). När han vaknar vid andra tidpunkter på natten går det enkelt att söva om med lite amning men vaknar han vid 2 så vet man att han kommer att vara vaken ett bra tag.
  Jag ser fram emot att dammsuga tidigt på lördagarna när han är tonåring! 🙂

  1. Hej Jessica! Vad kul att du läser och att du skrev en kommentar! Förlåt att jag är lite sen med att svara… Vad skönt att det finns fler därute, att man inte är ensam. Häromnatten var Lily vaken 4 timmar, då hann man ju bli hungrig själv. Haha, jag ska också dammsuga under Lilys säng tidigt på morgonen när hon är tonåring, hohoo! Det ser jag fram emot.

 5. Hu, det låter inte som någon höjdare! Har ju själv fått ett barn som är en riktig sjusovare men jag kan tänka mig att hennes jobba nattperioder kommer när hon typ är tonåring haha. Hoppas ni får rätt på sömnen snart igen!

  1. Åh, vilken tur ni har! Haha, ja, när de är tonåringar kanske man inte heller får sova, då kanske man får hämta på det lokala discot klockan två på natten istället. 🙂 Kram på dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration