Andra Säsong

På väg upp

Vad gör ni idag, kära vänner? Jag har precis kommit in från en runda i trädgården där jag med kameran i högsta hugg har dokumenterat fler vårtecken. Olof roar sig med att klippa ner lavendeln. Min mamma, som efter 30 år med frodig lavendel har stenkoll, menar att det är nu man ska klippa ner förra årets torkade och vissna lavendelblommor. Så då gör vi som mamma säger.

Rabarbern är på väg upp också! Ser ni vilka fina, små röda bollar som är på gång! Till höger har vi tulpaner på gång i rabatten. Som jag misstänker att rådjuren lär äta upp som de brukar, lagom tills det är dags för knopparna att slå ut…

 Och gullvivor! Jag älskar gullvivor! Här är det inga blommor än, bara blad, men jag är tacksam för det lilla.

Blommor kan man ju faktiskt köpa, vilket jag har gjort idag, så imorgon blir det plantering. Önskar er en riktigt härlig lördagkväll!

17 mars, 2012

8 kommentarer

  1. Härligt inspirerande! Och lavendeln – det är alltså nu man ska klippa dem! Då ska jag också ge mig på dem i dagarna :)Tack för tipset!
    Ha en härlig helg!
    Kram Suz

  2. Denna lördag har gått i ett rasande tempo. Upp tidigt – frissa besök, spårträning med hundarna, åkte på kalas, fick besök och lite marängbak. Nu soffan, med laptopen i knä`t. Vad många vårtecken det var i er trädgård, kanske jag hittar ngr här oxå om jag lyfter på alla löv:)
    //V

  3. Men åhh, så underbart fint ni har det. Vill också stå på knä med en grensax i högsta hugget och klippa ner lavendel, titta till och rota runt lite rent allmänt i trädgården.. Mys!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration