Print

Paloma – supergod drink med tequila och grapefrukt!

Paloma drink recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Den här rosa, somriga drinken är både läskande och fräsch, och en av de populäraste drinkarna i Mexico! Fullkomligt svingod, rent ut sagt.

Ingredienser

Skala

Till glasets kant:

  • 1 msk flingsalt – på ett fat (gärna ljusrosa Himalaya-flingsalt)
  • ca 2 msk sockerlag – på ett fat

Till 1 st paloma:

  • 2 cl sockerlag
  • 2 cl pressad limejuice
  • 5 cl tequila
  • ca 10 cl grapefruktläsk
  • isbitar

Instruktioner

Har du ingen sockerlag hemma behöver du börja med att koka ihop det och låta den svalna lite. Gör några deciliter, du kommer att tacka dig själv i flera veckor framöver!

Häll lite sockerlag på ett fat och salt på ett annat, och doppa glasens kant först i sockerlag och sedan i salt. 

Släpp ner några isbitar i glaset, och häll i sockerlag, limejuice och tequila. Fyll upp med grapefruktläsk efter smak och tycke, och rör om i drinken lite försiktigt före servering.