Andra Efterrätter

Pannacotta med lakrits och citron

God måndagsafton! Hoppas att ni alla har haft en härlig helg, trots att den redan börjar kännas lite avlägsen. Vi har haft finbesök från vår sjömanshustru med sjöman hela helgen, och fikat, gått på loppis, varit lite kulturella (hör och häpna) och haft det riktigt trevligt. Men framförallt har vi ätit! Pannacottorna på bilden gjorde jag på lördagmorgonen efter frukost. Frysen gapade tragiskt tom på glass, men kylen kunde som tur var kompensera för frysens bristfällighet med ett paket grädde. Tillsammans med en citron och lite lakritspulver blev det en riktigt god efterrätt. Citron och lakrits är en hyvens kombo som alltid funkar, och i en pannacotta blir det precis lagom mängd smaker. Lakritspulver finns lite här och var att lägga vantarna på, ofta i delikatessbutiker och saluhallar. Mitt lakritspulver kommer i en rund, genomskinlig burk med svart lock och heter Fine liquorice powder.


Pannacotta med lakrits och citron, 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 citron – rivet skal
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 tsk lakritspulver

Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, och låt dem ligga där i minst 5 min. Häll upp grädde och mjölk i en kastrull, och tillsätt rivet citronskal, vaniljsocker, vanligt socker och lakritspulver. Värm grädden, och ta kastrullen från värmen precis när det börjar koka. Rör ner gelatinbladen, och häll upp på formar. Ställ i kylen och låt dem stå i minst 4-5 timmar för bästa konsistens.

4 mars, 2013

9 kommentarer

  1. Åh det låter jättegott! Tyvärr har jag tvingat mig själv att sluta upp med sånt där. Men det ser ju underbart ut i alla fall.

  2. Dina recept och smakfulla bilder platsar i vilken fin mattidning som helst! Duktiga du 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration