Andra Efterrätter

Pannacotta med punschmarinerade jordgubbar

Som sagt, min förkärlek till punsch har nog inte undkommit någon. Min senaste grej är att göra vanlig vaniljpannacotta, och sedan göra ett täcke av punschmarinerade hackade jordgubbar att lägga ovanpå. Det blir gudomligt gott! När de punsch-stingiga jordgubbarna möter sötman i pannacottan smakar det alldeles underbart! Det här behövs till 4 portioner:

Vaniljpannacotta:
4,5 dl grädde
1 dl gelésocker multi
1 urskrapad vaniljstång

Punschmarinerade jordgubbar:
ca 10 jordgubbar
1 tsk strösocker
2-3 msk punsch

Blanda grädde, gelésocker och fröna från den urskrapade vaniljstången i en kastrull, låt koka upp, koka ca 30 sekunder, och ta sedan av värmen. Häll snabbt upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar, eller gärna över en natt. Hacka sedan jordgubbarna, rör i lite socker och smaka av med så mycket punsch du vill ha. Låt stå och dra i kylen så länge du har tid. 10 minuter räcker faktiskt, även om en timme kan vara bra. Precis före servering, häll på det spetsade jordgubbshacket på pannacottan, servera och njut malligt över hur gott dina gäster tycker att det är. 😉
20 juli, 2010

8 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration