Andra, Efterrätter

Pannacotta med Turkisk Peppar

Den här pannacottan bjöd jag på i söndags när jättesöta Louise var hemma hos oss på filmkväll. Louise bloggar om livet som blivande sjömanshustru (till en av mina gamla barndomsvänner!) Gå gärna in på hennes blogg! Adressen är http://www.blabarhallon.blogspot.com/, och första gången jag skulle gå in på den hamnade jag av misstag på http://www.hallonblabar.blogspot.com/, ett riktigt lyckat misstag måste jag säga, för den bloggen är nu en av mina favoritmatbloggar! Det här receptet räcker till 4 små portioner eller två lika stora portioner som glaset på bilden:

3 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
6 turkisk peppar-karameller
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i minst 5 minuter. Blanda vispgrädde och socker i en kastrull, och ta av från värmen när det börjat koka. Rör ner gelatinbladen. Hacka den turkiska pepparn så gott det går, och häll ner det i kastrullen. I början verkar det lite motigt när bitarna fastnar i vispen, men de smälter efter någon minut bara. Häll upp i formar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Servera gärna med en krossad karamell turkisk peppar ovanpå.

2 Kommentar

 1. louise

  3 november, 2009 at 7:18 e m

  haha…å där fick jag..:) vad snygg bilden blev! men de va tur du skrev att de va pannacotta annars hade man kunnat tro de va ett glas mjölk….men de va ju ännu bättre än mjölk ju;)

 2. Hallon & Blåbär

  4 november, 2009 at 4:53 e m

  Älskar pannacotta och turksisk peppar, så detta borde ju passa mig perfekt.

  Kul att du hittade min blogg på det säätet =)

  Ha en bra kväll!

Lämna en kommentar