Andra Efterrätter

Pannacotta med vit choklad och passionsfrukt

Sådan här pannacotta åt vi till efterrätt igår efter att ha grillat och suttit ute i trädgården och ätit, en helt vanlig vardag. Vardagen blir inte roligare än man gör den, så varför inte göra den toppen? Vi grillade fransyska, majs, gjorde pommes på grillen och drack lite rosé till det. Skånetösen Louise var på besök, och då kan man ju inte servera fiskpinnar. Louise var efterrättsansvarig, och hade med sig den här ljuvliga pannacottan som innehöll vit choklad och var toppad med passionsfrukt. Jag har inte hennes exakta recept, men det här receptet funkar också prima:

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt, 4 port:
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Häll grädden i en kastrull och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväl frön som stång. Låt koka upp, och ta sedan bort stången. Ta av kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen. Bryt sedan den vita chokladen i bitar och rör ner, och fortsätt röra tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Precis före servering, gröp ur passionsfrukterna och lägg ovanpå pannacottan, 0,5-1 passionsfrukt per mousse, beroende på smak och tycke. Garnera med något grönt blad som mynta eller citronmeliss, eller go crazy och välj basilika.

12 maj, 2011

12 kommentarer

 1. Åh vad smaskigt det ser ut! Det här receptet ska jag prova!! Bra också att det var äggfritt för här i Indien är jag försiktig med råa ägg som det är i många desserter t ex chokladmousse.
  Härligt för er i Svedala att ni har så fint vårväder. Njut!
  Åsa

 2. Åh, nu har de återskapat dina inlägg! Det var så jag upptäckte att Blogger låg nere när jag skulle gå in hos dig. Vill ju säga att desserten låter supergod! Vacker dessutom också.

 3. Vilken fin skål! Och pannacotta är alltid en vinnare… fast min pojkvän gillar inte det (?) så jag gör det nästan aldrig längre, synd!

 4. Egentligen är jag rätt less på pannacotta. Man har ju ätit ett gäng vid det här laget. MEN är det vaniljvariant och passionsfrukt på denna så är det alltid gott.
  Ser väldigt fint sommrig ut 🙂

 5. jag får aldrig nog av pannacotta. det är sant! skulle kunna äta det typ varje dag (men jäklar vad jag skulle behöva träna i så fall…) den här ser finfin ut!

 6. Pannacotta kommer jag nog aldrig tröttna på. Och Basilikan var ju faktiskt mest för ögats skull…hihii… Men den slank ju ner. Grädde är gott, socker är gott, passionsfrukt är gott……;)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration