Andra, Efterrätter

Pannacotta med vit choklad och passionsfrukt

Sådan här pannacotta åt vi till efterrätt igår efter att ha grillat och suttit ute i trädgården och ätit, en helt vanlig vardag. Vardagen blir inte roligare än man gör den, så varför inte göra den toppen? Vi grillade fransyska, majs, gjorde pommes på grillen och drack lite rosé till det. Skånetösen Louise var på besök, och då kan man ju inte servera fiskpinnar. Louise var efterrättsansvarig, och hade med sig den här ljuvliga pannacottan som innehöll vit choklad och var toppad med passionsfrukt. Jag har inte hennes exakta recept, men det här receptet funkar också prima:

Vit chokladpannacotta med passionsfrukt, 4 port:
4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
100 g vit choklad

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Häll grädden i en kastrull och lägg i en urskrapad vaniljstång, såväl frön som stång. Låt koka upp, och ta sedan bort stången. Ta av kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen. Bryt sedan den vita chokladen i bitar och rör ner, och fortsätt röra tills du har en jämn smet. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 4 timmar. Precis före servering, gröp ur passionsfrukterna och lägg ovanpå pannacottan, 0,5-1 passionsfrukt per mousse, beroende på smak och tycke. Garnera med något grönt blad som mynta eller citronmeliss, eller go crazy och välj basilika.

12 Kommentar

 1. Ekbergarna i Bangalore

  12 maj, 2011 at 6:06 e m

  Åh vad smaskigt det ser ut! Det här receptet ska jag prova!! Bra också att det var äggfritt för här i Indien är jag försiktig med råa ägg som det är i många desserter t ex chokladmousse.
  Härligt för er i Svedala att ni har så fint vårväder. Njut!
  Åsa

 2. Erika - Bakglädje

  12 maj, 2011 at 6:22 e m

  Så gott det låter med vit chocklad och passionsfrukt.

 3. Cupcakesfluffan

  12 maj, 2011 at 7:19 e m

  Så supersmarrigt det ser ut

 4. Hildas hem - Sofia

  12 maj, 2011 at 8:11 e m

  Jag snubblade in här och fick se bilden. Oj, vad gott det ser ut. Är väldigt svar för pannacotta! 🙂

 5. Remsan

  14 maj, 2011 at 7:00 f m

  Åh, nu har de återskapat dina inlägg! Det var så jag upptäckte att Blogger låg nere när jag skulle gå in hos dig. Vill ju säga att desserten låter supergod! Vacker dessutom också.

 6. Matarkivet

  14 maj, 2011 at 8:43 f m

  Vad god den verkar, och skisnygg skål!

 7. Charlotte

  15 maj, 2011 at 9:16 f m

  Så gott det ser ut! jag gjorde någont liknande fast med passionfruktsmousse förra veckan, det blev riktigt gott!

 8. Lisa

  15 maj, 2011 at 11:30 f m

  Vilken fin skål! Och pannacotta är alltid en vinnare… fast min pojkvän gillar inte det (?) så jag gör det nästan aldrig längre, synd!

 9. Louise

  15 maj, 2011 at 11:43 f m

  Egentligen är jag rätt less på pannacotta. Man har ju ätit ett gäng vid det här laget. MEN är det vaniljvariant och passionsfrukt på denna så är det alltid gott.
  Ser väldigt fint sommrig ut 🙂

 10. charlotta

  16 maj, 2011 at 7:27 f m

  jag får aldrig nog av pannacotta. det är sant! skulle kunna äta det typ varje dag (men jäklar vad jag skulle behöva träna i så fall…) den här ser finfin ut!

 11. Louise

  16 maj, 2011 at 10:30 f m

  Pannacotta kommer jag nog aldrig tröttna på. Och Basilikan var ju faktiskt mest för ögats skull…hihii… Men den slank ju ner. Grädde är gott, socker är gott, passionsfrukt är gott……;)

 12. Viktoria-Pinkpastry

  18 maj, 2011 at 7:27 e m

  Var har du köpt den söta skålen?
  Jag har en sån rosa, lila och grön
  Tycker de är super söta

Lämna en kommentar