Andra Efterrätter

Pannacotta på blåbärschoklad

Den här lilla desserten är resultatet av ett lyckat experiment, som blev av för att jag äntligen fick ändan ur vagnen och rensade i köksskåpet. Det är fascinerande vad mycket man kan hitta i sitt köksskåp; tysk marsipancappuccino (vars utgångsdatum tyvärr inte kunde jämföras med George Clooneys) en mobilladdare, mandelbiskvier och ett paket blåbärschoklad. Tillsammans med ett paket grädde i kylen hade skåpets nyfunna rester stor potential. (Bortsett från mobilladdaren och marsipankaffepulvret.) Blåbärschokladen från Lindt blev en fin pannacotta, och mandelbiskvierna tillsammans med några tinade blåbär och nyvispad grädde blev en god topping. Mycket lyckat!
Pannacotta på blåbärschoklad, 4 pers
1 pkt blåbärschoklad, 100 g (t ex Lindt)
3 dl vispgrädde
2 msk socker
2 gelatinblad
Mandelbiskvitopping
1 dl vispgrädde
1 msk gelésocker (eller vanligt socker)
2 msk blåbär (färska eller frystinade)
en liten näve mandelbiskvier, hackade
Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter. Låt grädden koka upp tillsammans med sockret, ta av från värmen och rör ner gelatinbladen och sedan blåbärschokladen som du brutit i bitar. Rör till en slät smet, och häll upp i portionsformar som får stå i kylen i minst 3 timmar.
Till mandelbiskvitoppingen vispas grädden med sockret mjuk och fluffig, och mandelbiskierna grovhackas, eller bara mortlas om du är lat. Rör försiktigt ner blåbären i grädden, tillsätt mandelbiskvihacket och vänd runt. Toppa pannacottorna med gräddfluffet strax före servering.
30 januari, 2011

18 kommentarer

  1. Hejhej!
    Jag driver en blogg där jag intervjuar Sveriges bloggare, kända som okända. Skulle vara jättekul om du ville vara med i bloggen och alltså göra en intervju? Hoppas du är intresserad, skulle verkligen vara hur kul som helst 🙂
    Kramar från bloggarnaa.blogg.se

  2. Visst är det kul när man rensar ur och gör rätter som annars inte hade blivit till. låter jättegott det där, jag hade ingen aning om att det fanns blåbärschoklad.
    Kram

  3. Kan tänka mig att den satt fint i kistan! Tror jag måste testa detta receptet till helgen, även om jag inte hittar någon blåbärschoklad eller mandelbiskvier i mitt köksskåp… får köpa! Eller så kanske jag hittar något helt annat. 🙂

  4. Att rena kyl och frys är så tacksamt. Och skafferi! Gjorde cookies med musli i häromdagen, supergoda. Och visst känns det både ekonomiskt och miljövänligt att ta till vara på allt? 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration